Rusya, vatandaşlarına 'düşman ülkeler yerine' Türkiye'ye seyahat önerisinde bulundu!

Rusya, vatandaşlarına 'düşman ülkeler yerine' Türkiye'ye seyahat önerisinde bulundu!

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte, Sergey Lavrov'un talimatıyla, Rus vatandaşları 'düşman ülkeler yerine' Türkiye'ye seyahat etmeleri gerektiğini öneren resmi açıklamada bulundu. Haberin ayrıntıları gursesgazetesi.com'da...

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte, Sergey Lavrov'un talimatıyla, Rus vatandaşları 'düşman ülkeler yerine' Türkiye'ye seyahat etmeleri gerektiğini öneren resmi açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Başkanı Yuri Pilipson, Rus vatandaşlarına seyahat tavsiyelerinde bulundu. Rus vatandaşları her yıl Dünya turist ağırlığı noktasında ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizin nüfus kapasite ve vatandaşlarımızın diğer ülke vatandaşlarına göre seyahat etme süresi ve yeterliliği çok üst sıralarda bulunuyor. Milyonlarca Rus vatandaşı yaz sezonunda ülkemiz dışına çıkarak kendilerine yakın gördükleri ve istedikleri ülkelerde tatillerini geçiriyor. Aynı zamanda o ülkelerin tarihlerini öğrenmektedirler. Vatandaşlarımıza ilk defa bir tavsiyede bulunmak üzere, Rusya'ya 'düşman ülkeler yerine' dostumuz olan Türkiye'ye seyahat etmelerini öneririm. Böylelikle iki ülke arasında toplumsal açıdan ikili bağ güçlenmiş olurken, aynı zamanda birbirimize katkıda bulunmuş olmaktayız.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası birçok Avrupa ülkesinin Moskova yönetimine karşı yaptırımları devreye soktuğunu hatırlatan Pilipson, kendilerine düşman tavır sergileyenlere karşılık verilmesi gerektiğini savundu. Özellikle Balkanlara tatil yapmak isteyen Ruslara, Bu bölgeye yer alamayan, Türkiye, Sırbistan, Bosna Hersek gibi ülkelere gidin. Bunda herhangi bir sakınca görmüyoruz. Bu ülkeler duruma belli bir sağduyuyla yaklaşmıştır. Türkiye ile yıllardır süregelen ikili ilişkimiz var. Her toplantı veya görüşme sonrası ilişkilerimiz bir sonraki kademeye ilerleyerek iyileşme sağlanıyor. Aramızda milyarlarca dolar ticaret hacmi anlaşmaları devam ediyor. Enerji, savunma sanayi, turizm ve tarım alanlarında ekonomik ilişkilerimiz günden güne artmaktadır.

Pilipson, Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımlarıyla Rus-Türk hava trafiğini de bozmayı amaçladıklarını söyledi. Rus tarafının genel olarak Ankara'nın Türkiye'deki Ruslar için tam ve güvenli bir tatil için tüm koşulların yaratılacağına dair vaatlerinde memnun olduğunu da sözlerine ekledi.