Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Avrupa'yı kızdıracak açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Avrupa'yı kızdıracak açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği'ni NATO gibi askeri ve tehdit algısı olarak görmemekteyiz. Avrupa Birliği kendi halinde ekonomik amaçlı belirli adımlar atan ve uygulamaya çalışan bir örgüt. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği'ni NATO gibi askeri ve tehdit algısı olarak görmemekteyiz. Avrupa Birliği kendi halinde ekonomik amaçlı belirli adımlar atan ve uygulamaya çalışan bir örgüt.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği'ni NATO gibi askeri bir ittifak olarak görmüyoruz. Dolayısıyla Ukrayna ve Moldova'nın Avrupa Birliği'ne aday olması bizim için sorun teşkil etmez. Avrupa Birliği kendi halinde amaçları ekonomik çıkar ve bu yönde belirli yıllardır belirli politikalar yürüten bir örgüt. ABD'nin öncülüğünde kurulmuş, Amerika'nın Avrupa ayağını oluşturuyor ki bu gelişme bizim aleyhimize olsa da kurulan birliğin amacı ekonomik entegrasyon olduğu için ve herhangi bir askeri kanadı olmadığından dolayı Moldova ve Ukrayna'nın birliğe girmeleri bizim için hiçbir şekilde sorun teşkil etmeyecektir.

Avrupa Komisyonu'nun geçen hafta Ukrayna ve Moldova'nın Avrupa Birliği'ne aday ülke statüsü verilmesine yeşil ışık yakması ancak, Gürcistan için beklenmesi tavsiye etmesinin ardından Tiflis sokaklarında Avrupa Birliği üyeliğine destek gösterisi düzenlendi. Rusya tarafından Moldova ve Ukrayna için Avrupa Birliğine katılmaları kendileri açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini açıkladı. Ama Gürcistan için alınmış olan bu karar Rusya'yı bir hayli kızdıracağı kesin olarak gözüküyor. Çünkü Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin Güney Kafkasya ayağını oluşturan Gürcistan, Birlikten ilk ayrılan devletler arasında yer alırken, 2008 yılında patlak veren Rusya destekli iç savaşta anlaşıldığı üzere Rusya'nın halen Gürcistan'da gözünün olduğunu net bir şekilde göstermektedir.

Gürcistan'da dün akşam Avrupa Birliği üyeliğine destek için düzenlenen gösteriye on binlerce kişi katıldı. Başkent Tiflis'te 60 bine yakın kişi, ellerinde Gürcistan Avrupa Birliği bayraklarıyla parlamento binasının önünde toplandı. Avrupa Komisyonu, geçen hafta Ukrayna ve Moldova'nın Avrupa Birliği'ne aday ülke statüsü verilmesine yeşil ışık yakmış, Gürcistan için ise beklenmesini tavsiye etmişti.