RTÜK'ten o televizyon kanallarına ceza yağdı! Tele1, KRT, Flash Tv ve Halk Tv kapatılacak mı?

RTÜK'ten o televizyon kanallarına ceza yağdı! Tele1, KRT, Flash Tv ve Halk Tv kapatılacak mı?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından yayınladığı "Bir Kaçış Planı Anatomisi" adlı videosunu yayınlayan kanallara ceza yağdı. RTÜK'ten o televizyon kanallarına ceza yağdı! Tele1, KRT, Flash Tv ve Halk Tv kapatılacak mı?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından yayınladığı "Bir Kaçış Planı Anatomisi" adlı videosunu yayınlayan kanallara ceza yağdı. Türkiye iç siyasetinde her geçen gün sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken RTÜK'ten ise kanallara ceza geliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde saat 22.00'da yayınladığı video ile birlikte "Bir Kaçış Planı Anatomisi" adı altında Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı videoyu ekranları başına getiren Tele1, KRT, Flash Tv ve Halk Tv'e ceza geldi. Gelen cezalar sonrasında ise kanalların kapatılıp katılmayacağı gündeme düştü.

SON DAKİKA RTÜK ÜYESİ İLHAÇ TAŞÇI AÇIKLADI!

ceza-yagdi.jpeg

RTÜK; Tele1, KRT, Flash TV ve Halk TV’ye Kılıçdaroğlu'nun "Bir Kaçış Planı Anatomisi" videosunu yayınladıkları için para cezası verdi.

RTÜK'TEN TELE 1, KRT, FLASH TV VE HALK TV'YE CEZA!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bir kaçış planının anotomisi' açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT TV, Flash ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdiğini bildirdi.

Tavan orandan verilen yüzde 3 para cezası sonrasında ise kanallar açıklama yapmaya başladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Konuşması sırasında 'suça bulaşmış' bürokratlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Akşam 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden beklenen açıklamayı yaptı. Kılıçdaroğlu #BizeKatılın etiketiyle yaptığı paylaşımında, "Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu çektiği videoda “Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme” ifadelerine de yer vermişti.