Rize-Artvin Havalimanı Açıldı Mı? Rize-Artvin Havalimanı'na İlk Uçak İniş Yaptı

Rize-Artvin Havalimanı Açıldı Mı? Rize-Artvin Havalimanı'na İlk Uçak İniş Yaptı

Rize-Artvin Havalimanı, bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla açılacak. İnşasına 2017'de başlanan havalimanı artık vatandaşların kullanımına açılacak. Habere ilişkin satır başları gursesgazetesi.com'da...

Ordu- Giresun Havaalanı'nın ardından Türkiye'ye yapılan ikinci, Dünyanın beşinci deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımlarıyla açılacak. Havalimanının açılışı öncesinde ilk iniş gerçekleşti. 3 Nisan 2017'de temeli atılarak yapımına başlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın toplamda 3 milyon metrekare alana yayıldığı, 32 bin metre kare terminal binasına ve toplamda 47 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu biliniyor. Bu bilgilerin yanı sıra 45 metre genişliğe ve 3 bin metre uzunluğa sahip büyük pisti ve çay bardağına benzeyen mimarisi ile dikkat çeken 36 metre yüksekliğindeki kule de dikkat çekiyor.

Rize-Artvin Havalimanı Yapım Maliyeti

Deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı'nın, gerek etkileyici özellikleri gerekse dolgu sistemi ile inşa edilmiş olması sebebiyle yapım maliyeti ise merak konusu oldu. Vatandaşlar, Rize-Artvin Havalimanı'nın yapım maliyetini arama motorlarında sıkça arattı. Peki; bugün açılışı yapılacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nın yapım maliyeti ne kadar?

Maliyete ilişkin net bir bilgi henüz paylaşılmamış olsa da minimum olarak 1 milyar 700 milyon TL'nin üstünde bir yapım maliyeti olduğu uzmanlardan tarafından hesaplanarak vatandaşlara servis edildi. İsmini iki Karadeniz şehrinden alan Rize-Artvin Havalimanı'nın nerede olduğu ise merak konusu oldu.

Rize-Artvin Havalimanı Nerede?

İsmini iki Karadeniz şehrinden alan havalimanının nerede olduğu merak konusu oldu. Vatandaşlar gerek arama motorlarında gerekse sosyal medyada pek çok kez "Rize-Artvin Havalimanı Nerede?" araması yaptı. Havalimanı Rize'ye 34 kilometre, Hopa'ya 54, Artvin'e ise 125 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Rize-Artvin Havalimanı Çevresel Özellikleri

Denizin üzerine dolgu yapılarak inşa edilen havalimanının teknik özelliklerinin yanı sıra çevresel özellikleri de merak ediliyor. 135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip olan Rize-Artvin Havalimanı'nın Karadeniz'e uyum sağlayan 1453 adet ağaç ile yeşillendirildiği biliniyor. Denizin üstünde yer alan havalimanının mavi ile yeşilin sınırında yer alması, görenlerin pek çoğundan takdir aldı.

Rize-Artvin Havalimanı Açıldı Mı? Rize-Artvin Havalimanı Ne Zaman Açılıyor?

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış etkinliği saat 14.00'de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımlarıyla gerçekleştirilen organizasyon sonrasında havalimanı vatandaşların da kullanımına açılmış olacak.