Putin'in sır küpü Vadim Zimin evinde vuruldu! Putin 'Bu olayın takipçisi olacağız'

Putin'in sır küpü Vadim Zimin evinde vuruldu! Putin 'Bu olayın takipçisi olacağız'

Vladimir Putin'in sır küpü olarak adlandırılan en güvendiği yakın dostları arasında ilk sırada yer alan isimlerden Albay Vadim Zimin, evinde gece saatlerinde başından vurulmuş vaziyette bulundu. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

vadim-zimin.jpeg

Vladimir Putin'in sır küpü olarak adlandırılan en güvendiği yakın dostları arasında ilk sırada yer alan isimlerden Albay Vadim Zimin, evinde gece saatlerinde başından vurulmuş vaziyette bulundu.

Vadim Zimin Kim ve Görevi Nedir?

vadim-zimin-1.jpeg

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, var olan nükleer kodların bulunduğu en güvendiği adamlarından olan eski Albay Vadim Zimin'in bu evrak çantasını taşıdığını gördüğümüz fotoğraflar karelerinden tanıyoruz. Vadim Zimin, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin fiilen dağılması ve ardılı Rusya Federasyonu'nda devletin önemli kademelerinde yer alan, Polit büroda bulunan önemli mevkilerde ve Rusya için en önemli projelerin başında yer almaktaydı. En güvendiği adamlarından birisi olan Vadim Zimin'in dün gece saatlerinde ikamet ettiği evinde kimliği halen belirlenmeyen kişiler tarafından gizli yürütülen operasyonla başından vurulduğu açıklandı.

Vadim Zimin Neden Vuruldu?

Vadim Zimin hakkında bilgi yeterliliği sınırı bulunmaktadır. Rusya'da devlet kadrolarında hangi mevki ve konumda hangi amaçla hizmet ettiği tam olarak açıklanmayan kişiler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Geçtiğimiz zamanlarda Putin ile aynı karede yer alan Zimin, elinde nükleer kodların bulunduğu evrak çantası ile dikkat çekmişti. Anlaşılan Rusya'nın en önemli silahı ve varlığını devam ettirebildiği yegane güç olan nükleer programların ve kodların güvenliği yürütülmesi faaliyetini yürüten Vadim Zimin olduğu anlaşıldı. Bu olayın perde arkasında bulunan kişi veya devlet faktörleri birbirinden fazla çeşitlilik göstermektedir. Bir çok farklı iddia da bulunuyor. Zimin'in kendisine verilen görevi başarıyla tamamladığı artık ona ihtiyaç kalmadığı düşüncesiyle medya mensupları ile bir araya gelmesini sağlayan evrak çantası görüntülerinin basına yansımasının ardından tüm okların hedefi haline gelinmesi sağlanmış olma ihtimali en uç sırada yer alıyor. Veyahut Vadim Zimin'in sahip olduğu Rusya için hayati önem taşıyan kodların ve projelerin detaylarını öğrenmek isteyen kişi veya devletler tarafından bulunduğu ofiste başından vuruldu. Birbirinden farklı iddia ve tahminlerin aydınlığa kavuşmasını sağlayacak tek resmi makam, Vladimir Putin olacak. Talihsiz olayların gerçekliği çözüme kavuştuktan sonra olay hakkında detaylı resmi açıklama yapması bekleniliyor.