Pakistan Başbakan'ı Şahbaz Şerif Türkiye'ye Resmi Ziyarette Bulundu

Pakistan Başbakan'ı Şahbaz Şerif Türkiye'ye Resmi Ziyarette Bulundu

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu. Resmi törenle karşılanan Pakistan Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

İlk defa resmi ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif büyük bir törenle karşılandı. Resmi tören sonrasında ikili ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar vererek iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Detaylar gursesgazesi.com'da..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iki ülke arasındaki ticarete vurgu yaparak "Pakistan'la savunma sanayi alanında gerçekleştirilen projelerden memnuniyet duyuyoruz. İkisi Pakistan'da ikisi ülkemizde inşa edilen gemiler birer birer tamamlanıyor. Hedefimiz 5 milyar dolardır. Özellikle Turizm, eğitim, iletişim bilgi teknolojileri gibi sektörlerde işbirliğini geliştirmek için çalışıyoruz. Ekonomik işbiliğimizin lokomotifi iş insanlarımızı teşvik ediyıruz. FETÖ'yle mücadelede verdikleri destek için Pakistan makamlarına teşekkğr ediyorum. Terörün her türlüsüyle ilgili Pakistan'ı destekliyoruz. Afganistan'nın istikrarar kavuşması için kritik önemdedir. İnsani krizin giderilmesi için birlikte çaba sarf ediyoruz. 4 bin tondan fazla iyilik treni yolladık. 5. için çalışmalarımız devam ediyor. Keşmir konusunda çözüm için desteğimizi sürdürüyoruz. Değerli kardeşim ve heyetine teşekkür ediyorum. Pakistanlı kardeşlerime en kalbi muhabbetlerimi gönderiyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyaretle birlikte iki ülke ilişkilerinin sürdürülmesi ve en iyi şekilde devam ettirilmesi için çalışmalar devam edecek. İki ülke tarafından yapılan ticaretlerin ülkemize büyük katkılar sağlayacağı öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan ortak basın toplantısında "Ülkemize ilk ziyaretini gerçekleştiriyoruz. Yeni görevinden dolayı tebrik ediyorum. Güney Asya Müslümanlarının İstiklal savaşında verdiği desteği unutmadık. Bu köklü bağlardan güç alan ilişkilerimiz 1947 yılından beri kardeşlik temelinde gerçekleşmektedir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan görüşmede iki ülkenin bölgesel meselelerini ele aldıklarını açıkladı. Erdoğan Türkiye Pakistan yüksek düzeyli işbirliği toplantısının Eylül ayında gerçekleşeceğini belirtti. Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Pakistan'la savunma sanayi alanında gerçekleştirilen projelerden memnuniyet duyuyoruz. İkisi Pakistan'da ikisi ülkemizde inşa edilen gemiler birer birer tamamlanıyor. Hedefimiz 5 milyar dolardır." dedi. İkili ortak basın toplantısında Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif ise "Türkiye Cumhurbaşkanına bize gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'ye gelmek bizim için ikinci evimize gelmek gibi. Pakistan ve Türkiye doğal ortaklardır, birçok sorunumuz ortaktır. Umuyoruz bu toplantılar çok verimli geçecektir. Güçlü bir iş dünyası temsilcileri heyeti haziran ayında Pakistan'ı ziyaret edecek. Bizler de hazırlık yapacağız. Sağlam sonuçların elde edilmesini sağlayacağız. Özellikle yenilenebilir enerji projelerinde Türkiye'nin desteğini almaktan memnunuz. Sayın Hulusi Akar'ın Milgem projesinin başlangıç töreninde bulundum. Taarruz helikopterleri konusunda ve yeni projeleri dört gözle bekliyoruz. Pakistan halkı da Sayın Cumhurbaşkanının belirttiği gibi Türkiye'nin Keşmir desteğinden dolayı memnun olmuştur. İşgal altındaki Keşmir bölgesindeki tehditlere rağmen Pakistan barıştan vazgeçmeyecektir" ifadelerini kullanarak memnuniyetini dile getirdi. Pakistan Başbakanı tarafından değinilen konularla birlikte ikili ayrılarak toplantı sona erdirildi.