Özel gereksinimi olan öğrenciler, Edirne'de duygu seli yaşattı! El emeği Türk bayrağı büyük beğeni topladı!

Özel gereksinimi olan öğrenciler, Edirne'de duygu seli yaşattı! El emeği Türk bayrağı büyük beğeni topladı!

Edirne’de bulunan Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde bir etkinlik düzenlendi. Özel gereksinimli öğrencilerin yaptıkları gösteri sonucunda duygu dolu anlar yaşandı.

Özel gereksinimleri olan vatandaşları topluma kazandırabilmek ve onların da diğer vatandaşlar gibi yaşamalarını sağlayabilmek adına düzenlenen eğitim programları ve diğer kampanyalar, son yıllarda büyük gelişmelere şahitlik etti. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Edirne’de de özel gereksinimli öğrencilerin baş rolde olduğu bir etkinlik düzenlendi.

Edirne’de bulunan ve özel gereksinimli öğrencilere sahip olan Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik kapsamında Osmanlı gelenekleri canlandırılırken duygusal görüntüler de ortaya çıktı. Etkinliğe birçok önemli isim katılırken öğrencilerin el emekleri Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık’a takdim edildi.

OSMANLI GELENEKLERİNİ CANLANDIRDILAR!

Geçtiğimiz günlerde Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte görev alan özel gereksinimli öğrenciler, bir Osmanlı geleneği olan “helva sohbetleri” geleneğini canlandırdı. Öğrencilerin unutulmaya yüz tutmuş bu geleneği canlandırmaları, herkesi duygulandırdı.

Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, müdür yardımcıları ve öğrencilerin velileri katılım sağladı. Öğrenciler etkinlikte hem dans etti hem de maniler söyledi.

DUYGULANDIRAN AÇIKLAMALAR!

Etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanmış olan el emeği Türk bayrağı, İl Milli Eğitim Müdürlü Dr. Önder Arpacı tarafından Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık’a hediye edildi. Arpacı, yalnızca bugün değil her gün engelli öğrencilerin yanlarında olduklarını belirtti.

Etkinlik kapsamında hem katılımcılara hem de öğrencilere helva ikram edilirken Türk bayrağı hediye edilen Dilek Kırbıyık, “en büyük engel sevgisizlik” açıklaması ile duygu dolu anları yaşattı. Etkinliğin çok güzel olduğunu ifade eden Kırbıyık, sözlerine şu şekilde devam etti: “Burada yapılan her şey çok değerli. Etkinliği izlerken resmen duygu seli yaşadık. Yapılan her şey çok güzeldi. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyorum.”