Otoban hız sınırı arttırıldı! 2022 - 2023 otoban, şehiriçi hız sınırları ne kadar?

Otoban hız sınırı arttırıldı! 2022 - 2023 otoban, şehiriçi hız sınırları ne kadar?

Dünya ülkelerinde otoban hız sınırları sınırsız olarak bilinirken Türkiye'de ise belirli bir sınırı bulunmaktadır. Otoban hız sınırı arttırıldı! 2022 - 2023 otoban, şehiriçi hız sınırları ne kadar?

Dünya ülkelerinde otoban hız sınırları sınırsız olarak bilinirken Türkiye'de ise belirli bir sınırı bulunmaktadır. Vatandaşların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan otoban hız sınırına dair gelişmeleri ise Süleyman Soylu açıkladı. Buna göre ise otoban hız sınırı limiti arttırıldı. Yaşanan gelişmeler ile birlikte şehir içi, şehir dışı ve otoban hız sınırına dair yeni limitler geldi. Hız sınırına dair sıcak gelişmeler ve daha fazlası ise Gürses Gazetesi adresinde yerini aldı. İşte detaylar..

OTOBAN HIZ SINIRI ARTTIRILDI!

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında 1 Temmuz tarihinden itibaren otoban yollarında hız sınırlarının arttırılacağına dair gelişmeleri vatandaş ile paylaştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise hız sınırında yeni dönem 1 Temmuz tarihi ile birlikte başlayacak!

2022 - 2023 YENİ YILDA OTOBAN HIZ SINIRI KAÇ OLDU?

"İçişleri Bakanlığı'nın kanun verdiği çerçevesinde 1 temmuz itibari ile çalışmalar hazırlıyoruz. Standartların ilgili yollarda bunu karşılayabileceğini duyurdu. Hız limitlerini biraz daha arttıracağız. 120 km ve otobanlarda 132 km olan hızlar arttırılacak. Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul İzmir Otoyolu ve Ankara- Niğde otoyolu bu seviyeleri kaldırabilecek seviyede."

Süleyman Soylu açıklamasında limit güncellemesine dair gelişmeleri vatandaş ile paylaştı.

"120 km'yi 140 km'ye çıkaracağız, idari yaptırım sınırı 154 km olacak. Ama bu 154 km hız yapsınlar demek değildir. Karayolları bazı yerlerde işaretleme yapacak."

ŞEHİR İÇİ HIZ SINIRLARINDA DEĞİŞİKLİK OLDU MU?

Türkiye'de merak edilen diğer konulardan bir tanesi de şehir içi hız sınırlarında ki değişiklik idi. Türkiye'de her geçen gün kontrolsüz yapılan kazaların ardından ise şehir içi hız limitlerinde arttırıma gidilmedi.

Şehir içlerinde ki limitlerin belediyeler ve karayolları tarafından belirlendiği iletilirken bu noktada alınacak kararlar olduğunda ise Gürses Gazetesi'nde kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

OTOMOBİL TEKNOLOJİSİNDE YAŞANAN GELİŞMELER SONRASINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Otomobil teknolojisinde yaşanan gelişmeler, otoyolların yenilenmesi gibi nedenlerden dolayı birçok vatandaş hız sınırlarının arttırılmasına dair taleplerde bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklama ile birlikte hız sınırları noktasında ki yeni gelişmeleri, yeni limitleri kamuoyu ile paylaştı.