Öğrencilere müjdeli haber geldi: KYK borçları silinecek mi? Ümit Özdağ'dan dev seçim kampanyası!

Öğrencilere müjdeli haber geldi: KYK borçları silinecek mi? Ümit Özdağ'dan dev seçim kampanyası!

Türkiye iç siyasetinde seçim hazırlıkları şimdiden başladı. Öğrencilere müjdeli haber geldi: KYK borçları silinecek mi? Ümit Özdağ'dan dev seçim kampanyası!

Türkiye iç siyasetinde seçim hazırlıkları şimdiden başladı. 2023 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala partilerde Cumhurbaşkanı adayları henüz belli olmazken Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ'dan ilk seçim kampanyası geldi. Buna göre ise öğrencilerin KYK borçlarının silinmesi ile ilgili yaptığı duyuru büyük ses getirdi. Peki KYK borçları silinecek mi? Ümit Özdağ neler söyledi? İşte detaylar Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

KYK BORÇLARINA AF ÇIKACAK MI?

Türkiye'de milyonlarca öğrencinin aldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından geri ödemeli KYK ödemelerine dair sıcak gelişmeler yaşanıyor. Öğrencilik döneminde KYK ödemesi alan öğrenciler üniversitede ki eğitimlerinin tamamlanmasının hemen ardından 2 yılda ki süreçte KYK kredi ödemelerini aylık olarak geri ödemeye başlıyor. Türkiye'de TEFE - TÜFE oranlarına göre hesaplanan KYK ödemeleri geri ödenirken faizli bir şekilde devlete ödenmektedir.

Üniversite akademik eğitim döneminde öğrencilerin kullanmış oldukları KYK kredileri, öğrencilerin mezun olmasının hemen ardından ki 2 yıllık süreçte geri ödenmeye başlanıyor.

Öğrencilerin KYK borçlarıyla ilgili ödeme takviminde ise borç yapılandırma ve silme haberleri de öğrenciler tarafından her geçen gün okunuyor. KYK borçlarına af gelip gelmeyeceği ile ilgili araştırmalar yapan öğrencilere müjdeli haber Ümit Özdağ'dan geldi.

Uzun süredir gündemde olmayan KYK borçlarına af çıkması ile ilgili gelişmeleri Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ yaptı. Eğitim dönemlerinde yer alan öğrenci aflarında KYK ödemelerini kapsayıp kapsamayacağı araştırılıyor. Gündemde yer alan KYK borçları silinecek mi, af çıkacak mı araştırılıyor.

ÜMİT ÖZDAĞ KYK AFFI MI ÇIKARACAK?

Türkiye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere verilen geri ödemeli krediler, mezuniyetin ardından 2 sene sonra geri ödenmektedir. Öğrenim kredisinden geri ödemeli olarak faydalanan öğrenciler bu süreçte borçların silinmesinin kesinlikle olmadığını bilirken Ümit Özdağ iç siyasette önemli biri adıma imza attı.

Ancak geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan pandemi vesilesiyle KYK borçlarının yapılandırma kapsamına alınacağını açıklamıştı.

2022 yılında KYK borçlarının affına dair henüz iç siyasette devlet yetkililerinden açıklama gelmezken açıklamayı Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ yaptı.

Öğrenciler güncel olarak KYK borçlarını "www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-geri-odeme-sorgulama" adresinden sorgulayabilmektedir.