O Bölgeler İçin Sağanak Uyarısı Geldi! Meteorolojiden Bayramda Sağanak Yağış Uyarısı

O Bölgeler İçin Sağanak Uyarısı Geldi! Meteorolojiden Bayramda Sağanak Yağış Uyarısı

Bayramda sağanak uyarısı her bölgeyi etkiledi! Peki bayramda hangi bölgelerde sağanak yağış olacak?

Bayramda aile ziyaretlerine giden ya da tatilin keyfini çıkarmak isteyen vatandaşların dikkatine! Meteorolojiden uyarı geldi. Uzmanlar vatandaşlar planlarını yaparken sağanağa yakalanma tehlikesi yaşayacak kişilere uyarı yaptı. Bayramdan önce sık sık yağışın gelme ihtimali üzerine konuşan uzmanlar, bayram boyunca sağanak olacağına dair vatandaşları uyardı. Peki hangi bölgelerde yağış ihtimali var?

Hangi Bölgelerde Yağış Olacak?

Yapılan uyarı sonrasında hangi bölgelerde yağış ihtimalinin olduğu konusunda internette pek çok vatandaş arama yaptı. Uzmanların yaptığı açıklamadan sonra o bölgeler merak konusu haline geldi. Peki hangi bölgelerde yağış olacak?

Daha çok İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde beklenen yağış, bayramın ilk gününden son gününe kadar sağanak yağışın beklendiği açıklandı. Yurt genelinde yağacak olan yağışın daha çok Akdeniz ve İç Anadolu kesimlerinde de etkili olacağı söylendi. Bayramda İstanbul ve İzmir'de de sağanak yağışın etkili olacağı açıklandı. Peki bayramın hangi günlerinde yağış olacak.

Bayramda Hava Durumu Nasıl Olacak ?

Bayramın 1. Günü (2 Mayıs 2022): Bayramın 1. günü hava sıcaklıkları genel olarak normal olurken, zaman zaman normalin altında seyredeceği açıklandı. Yurt genelinde bayramın ilk günü yağış beklentisi bulunurken, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklenmektedir. Akdeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde de gök gürültülü sağanak yağış ihtimalinin olduğu açıklandı.

Bayramın 2. Günü (3 Mayıs 2022): Birinci ve üçüncü güne göre daha az yağış beklenirken, genel olarak yurt genelinde parçalı bulutlu bir hava beklenmektedir. Yalnızca yağışların Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde beklendiği açıklandı. Hava sıcaklıklarının ise yağış beklenen bölgelerde zaman zaman normal sıcaklıkların altına düşeceği açıklandı.

Bayramın 3. Günü (4 Mayıs 2022): Bayramın üçüncü gününde ise yurt genelinde parçalı bulutlu, sağanak yağışlı ve gök gürültü sağanak yağışın hakim olması beklenmektedir. Hava sıcaklıkları özellikle yağmurun yağdığı bölgelerde normallerin altına düşecek. Ege, Marmara, Karadeniz bölgelerinde parçalı bulutlu havanın hakim olması beklenirken, kalan diğer kesimlerde ise yağışın görülmesi beklenmektedir. Doğu Anadolu, Akdeniz ve iç Anadolu bölgelerinde ise gök gürültülü sağanak yağış olacaktır.