O bakanlık duyurdu, 1800 personel alacak! Mülakatsız, KPSS puanına göre yerleştirilecek!

O bakanlık duyurdu, 1800 personel alacak! Mülakatsız, KPSS puanına göre yerleştirilecek!

1 Haziran Resmi Gazete'nin yayımlanması ile birlikte bugüne dair gelişmeler belli olmaya başladı. O bakanlık duyurdu, 1800 personel alacak! Mülakatsız, KPSS puanına göre yerleştirilecek!

1 Haziran Resmi Gazete'nin yayımlanması ile birlikte bugüne dair gelişmeler belli olmaya başladı. Türkiye'de işe alım gibi birçok bilgiyi Resmi Gazete'den öğrenen vatandaşlar bugün için ise geç yayınlanması sebebiyle haberlere geç erişim sağladı. Türkiye'de vatandaşların merakla beklediği iş alım ilanları bakanlıklar tarafından her ay belirli ölçülerde açıklanmak üzere paylaşılıyor.

Edinilen bilgilere göre Tarım ve Orman Bakanlığı 1800 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

1800 sözleşmeli personel alımına dair detaylar Tarım ve Orman Bakanlığı resmi Twitter hesabından ve Bakan Vahit Kirişçi'nin hesaplarından resmen paylaşıldı. Vatandaşa duyurulan bu açıklamalar sonrasında son dakika açıklamaları ile birlikte toplamda birçok alanda yerleştirilmek üzere 1800 personel alımı gerçekleştirilecek.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 1800 PERSONEL ALIMI

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi

"Bakanlığımız taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere toplam 1.800 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Tercihlerin ÖSYM başkanlığınca 2-9 Haziran 2022 tarihleri arasında alınması planlanmaktadır. Alınacak personel dağılımı aşağıda yer almaktadır"

Tarım ve Orman Bakanlığı Twitter hesabından paylaşılan gönderi ise şu şekildeydi;

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gelen açıklamalar sonrasında ise toplamda 1800 sözleşmeli personelin hangi bölümde kaç kişiye ihtiyacı olacağı şekilde kamuoyu ile paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı personel alımı duyurusunda Ziraat mühendisi, veteriner hekim, Gıda mühendisi, Orman mühendisi, Su ürünleri mühendisi, büro personeli, orman muhafaza memuru, koruma ve güvenlik görevlisi gibi birçok alanda iş alımları yapılacak.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI İŞE ALIMLAR MÜLAKATSIZ YAPILACAK!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak 1800 personel alımı için KPSS tercih kılavuzu yayımlanacak. Adaylar KPSS sınavı üzerinden aldıkları puan üstünlüklerine göre atamaları gerçekleştirilecek. Kadrolar ve daha farklı özel şartlar için ise gelecek bilgiler, 2 Haziran'da kamuoyu ile paylaşılacak.

İŞE ALIM BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Tarım ve Orman Bakanlığı 1800 sözleşmeli personel alımı için ilanlar internet üzerinden 2 Haziran tarihinde başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için web sayfamızda bulunan bildirimlere izin verin.