Ntv spikeri Özlem Sarıkaya vefat etti! Özlem Sarıkaya kimdir, yaşı, boyu, instagram hesabı

Ntv spikeri Özlem Sarıkaya vefat etti! Özlem Sarıkaya kimdir, yaşı, boyu, instagram hesabı

Ntv'de spikerlik yapan Özlem Sarıkaya hayatını kaybetti. Ntv spikeri Özlem Sarıkaya kimdir, yaşı, boyu, instagram hesabı

Ntv'de spikerlik yapan Özlem Sarıkaya hayatını kaybetti. Uzun süredir meme kanseri ile mücadele eden Ntv spikeri Özlem Sarıkaya Yurt'un vefat ettiği bilgisine ulaşıldı. Ntv ailesinin acı günü yaşanırken sosyal medyaya düşen bu gelişmelerin ardından ise Özlem Sarıkaya Yurt'un hayatı, özgeçmişi, yaşı, boyu ve instagram hesabı araştırılmaya başlandı. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

Ntv'in ünlü spikeri Özlem Sarıkaya Yurt 39 yaşında vefat etti. 2013 yılında anne olan Özlem Sarıkaya Yurt uzun süredir meme kanseri ile savaşmıştı. Kariyerine Habertürk kanalında başlayan genç spiker Özlem Sarıkaya Yurt, 4 yıllık ekran serüvenin ardından ise Türkiye'nin prestijli kanallarından birisi olan NTV'e transfer oldu.

EN İYİ HABER SUNUCUSU ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTI!

2009 yılında Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından en iyi sabah haberi sunucusu seçilen NTV'nin beğenilen ekran yüzü Özlem Sarıkaya Yurt, 39 yaşında yaşamını yitirdi.

ÖZLEM SARIKAYA YURT KİMDİR?

Özlem Sarıkaya Yurt, 1983 doğumlu olan İstanbullu bir haber spikeridir.Düzgün bir ailesi bulunan spikerin bir tane kardeşi vardır.Annesi çalışmıyor, babası ise emeklidir.İyi bir eğitim periyodunla beraber İstanbul Üniversitesini kazanmıştır.Okumuş olduğu bölüm Radyo Televizyon bölümüdür.Bu bölümü son derece iyi şekilde bitirerek en başarılı not ortalamasını almış ve 1. olmuştur.

Sadece Radyo Televizyon değil aynı zamanda Psikoloji bölümünüde bitirerek iki tane farklı daldan mezun olmuş oldu.Ortaokul okuduğu senelerden beri Spiker olmak istemiş ve bu nedenle Üniversite okurken bu yönde bir adım atarak çok önemli yönetmen ve spikerlerden ders almaya başlamıştır.Katılmış olduğu Milli Eğitim Bakanlığı Spikerlik kursunda sertifikayı almayı başardı.

Stajını yapmış olduğu Habertürk Kanalı onun ilk olarak bu mesleğe adım attığı televizyon kanalı olmuştur.İlk baş muhabir olarak görev alsada ardından farklı görevlerde bulunmuştur.Toplam 4 sene kadar Habertürk televizyonunda çalışmıştır.Özellikle Habertürk kanalındayken sunmuş olduğu sabahın ilk haberleri ile beraber sevilen bir spiker oldu.

2009 tarihinde sunmuş olduğu haberlerle beraber ödül aldı.2010 senesinde ise Ntv kanalına geçti ve burada haberleri sunmaya başladı halen Ntv ekranlarında haber spikerliği yapmaktadır.

Boş zamanlarında en çok uyumaktan hoşlanan spiker aynı zamanda yap-boz yapmayıda çok seviyor.Sosyal Medyadan Twitter ve Instagram kullanan spiker çok sık olmasada günde kesinlikle en az 1 defa Instagram’a göz gezdiriyor.