Norveç'ten Türkiye'yi ve Türkleri Kızdıracak Açıklamalar! Son Dakika Gelişmeleri!

Norveç'ten Türkiye'yi ve Türkleri Kızdıracak Açıklamalar! Son Dakika Gelişmeleri!

NATO üyesi olan Norveç'te vatandaşlar Türkiye'yi kızdıracak eylemde bulundular. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere özellikle Batı ekseni dışında yer alan ülkelerin Başkanlarının posterine basarak sert dil kullandılar. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Norveç Vatandaşlarından Türkleri Kızdıracak Hareket!

NATO üyesi olan Norveç'te vatandaşlar Türkiye'yi kızdıracak eylemde bulundular. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere özellikle Batı ekseni dışında yer alan ülkelerin başkanlarının yere çizdikleri posterine basarak sert dil kullandılar. Eylemlerinde komşuları olan Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya Türkiye sebebiyle katılım gerçekleşemeyeceği ve Rusya'nın yeni durak noktası olacağı söylemleri de yer almaktadır. Rusya'nın Ukrayna savaşında hakimiyeti eline alması ve son darbeyi vurmasının ardından ebedi düşmanı Finlandiya'ya saldırı da bulunacağı iddiaları bulunuyor. Rusya'nın NATO üyesi olmayan İskandinav ülkelerine gerçekleştireceği herhangi askeri faaliyet sonrası öngörülemeyecek gelişmeler yaşanacağı bilinmektedir. Rusya, Batı ülkelerine başta belirttiği talebi ekonomik yaptırım ve yaptırımların kalkması üzerine ilişkilerin normalleşeceğini üst üste diplomatik düzeyde resmi açıklamalar ile belirtmesidir. Avrupa ve ABD'nin eline geçen kozu kullanarak Rusya'yı komple küresel düzeyde özellikle enerji ve gıda piyasasında elde ettiği gelirin komple kesilmesi üzerine planlar devreye sokmaya hazırlanmaktadır. Karşılıklı yaptırımlar çerçevesinde her iki tarafında zararlı çıkacağı kesin gözlemlenmektedir.

Norveç'te düzenlenen forumda katılımcılar başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kuzey Kore Lider Kim Jong Un ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın resimlerini yere çizerek 'Tiranlığa Hayır' boykotuyla sert dilli eylem gerçekleştirdiler.

ABD merkezli İnsan Hakları Vakfı'nın 2022 yılı için düzenlediği forumu Norveç'in başkenti Oslo'da yaptı. Oslo Özgürlük Forumu adı altında gerçekleşen toplantıda çeşitli ülkelerden katılımcılar davet edildi. Katılımcılar arasında Türkiye karşıtı ve FETÖ'nün manevi oğlu Enes Kanter konuşmacılar arasında yer aldı ve kahraman olarak ilan edildi. Kanter'e söz hakkı verilmesi üzerine direk konuşmalarına Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı sert ifadeler kullandı. Erdoğan'a 'Tiran', Belarus ve Çin devlet başkanlarına da 'zorba' ifadelerini kullandı. Doğu Türkistan bayrağı ile beraber 'Özgür Çin' söylemleriyle imgeleştirmiş ayakkabıların tanıtımını yaptı.