Müzik Yasağı Sona mı Erdi? Canlı Müzik Saati Kaça Kadar Uzatıldı?

Müzik Yasağı Sona mı Erdi? Canlı Müzik Saati Kaça Kadar Uzatıldı?

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan pandemi kararına göre canlı müzik saati 24.00 olarak belirlenmişti. Yeni düzenlenen kararla birlikte canlı müzik saat kaça kadar devam edebilecek?

Pandemi süresince başkalarının rahatsız olmaması ve gerekli koşulların sağlanması için müzik yasağı getirilerek, mekanlarda canlı müzik sadece saat 24.00'e kadar yapılabiliyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan yeni düzenlemeye göre müzik yayın saati uzatıldı. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Canlı Müzik Kaça Kadar Devam Edebilecek?

İçişleri Bakanlığı tarafından pandemi süresinde kabul edilen müzik yasağı yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte uzatıldı. Herkes tarafından beklenen karar Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarınca birlikte değerlendirildi. Yeni alınan kararla birlikte artık mekanlarda canlı müzik 01.00’e kadar devam edebilecek.

Alınan karar bütün müzik severleri ve sanatçıları sevindirirken, müzik yasağının tamamıyla sona ermesi içinde bir adım daha atılmış oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgeyle birlikte müzik yayınına dair usul ve esaslar bildirildi. İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği belgeye göre çevredeki kişilerin huzur, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınması belirtildi.

81 ile gönderilen genelgede, atölye, işyeri, ulaşım araçları, fabrika, eğlence yeri, konut ve hizmet binalarında yapılacak müzik yayınlarına dair usul ve esaslar 2872 sayılı Çevre Kanunu, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ile İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hatırlatıldı. Yayımlanan mevzuata göre müzik yayını yapılacak yerlerde çevrede yaşayan halkın huzur ve sükununu bozmadan belirli saatler içerisinde ve bazı sınırlandırmalara uyulması gerekmekte.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yazıda “Pandemi sürecinde saat 24:00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair talepler Bakanlığımızca, Sağlık Bakanlığınca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi ve müzik yayın saati gece 01:00’e kadar uzatıldı.” İfadeleri kullanıldı. Yayımlanan yazıyla birlikte bazı sınırlandırmalar bulundurulmasına rağmen müzik yayın saatleri uzatılmış durumda.