Müjdeli Haber Toyota'dan Geldi! Toyota Türkiye Personel Alımı Yapıyor- 2022 Toyota Türkiye Personel Alım Şartları Nedir?

Müjdeli Haber Toyota'dan Geldi! Toyota Türkiye Personel Alımı Yapıyor- 2022 Toyota Türkiye Personel Alım Şartları Nedir?

Türkiye'de büyük bir pazar payına sahip olan otomobil markası Toyota bu sefer yeni bir otomobil modeli ya da kampanya değil personel alımı yapılacağını vatandaşlara duyurdu. Peki; Mayıs 2022 Toyota Türkiye personel alım şartları nelerdir?

Türkiye'nin en büyük pazar payına sahip otomobil markalarından olan Toyota'nın müjdeli haberi vatandaşları sevindirdi. Personel alımı yapacak olan Toyota'nın bu işe alım kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşlar sosyal medyada ve internette Toyota'nın işe alım şartlarını, kaç eleman alınacağını araştırmaya başladı. Peki; Toyota Türkiye personel alım şartları nedir? Kimler başvurabilir? Toyota Türkiye hangi sektörlerden personel alımı yapacak? Merak konusu olan Toyota Türkiye personel alımı ile ilgili detaylar haberimizin devamında.

Toyota Türkiye Kaç Kişiyi İşe Alacak Mayıs 2022?

Mayıs ayı için Toyota tarafından duyurulan işe alım kampanyası kapsamında Toyota'nın kaç kişiyi istihdam edeceği vatandaşlar için merak konusu oldu. Vatandaşlar sosyal medyada Toyota Türkiye'nin kaç kişiyi işe alacağını araştırdı.

Üç farklı alanda kadrolaşma yapacak olan Toyota;

  • Boyacı/ Metal İşçisi Olarak 500 Kişi
  • Bant Kaynakçısı Olarak 750 Kişi
  • Montaj İşçisi Olarak 1250 Kişi

olacak şekilde toplamda 2 bin 500 personel alımı yapacağını duyurdu.

Toyota Türkiye İş Başvurusu Şartları 2022

Toyota'nın bu yüksek kapasiteli işçi alımı, vatandaşları heyecanlandırdı. 2500 kişiye istihdam imkanı sağlayan bu üç farklı işe İŞKUR üzerinden kolayca başvuru yapılabiliyor. Vatandaşlar İŞKUR üzerinden kolayca başvurabilecekleri Toyota Türkiye iş ilanlarının şartlarını merak ediyor. Peki; Toyota Türkiye 2500 kişi personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu ya da lise dengi bir kurumdan (açık lise, meslek lisesi, genel lise ve daha üst seviye eğitim kurumları) eğitim almış olması gerekmektedir. Başvuru yaptığı alana dair geçmiş yıllarda deneyimi olması ya da sertifikası olması tercih sebebi olarak belirlenmiştir. Erkek adaylar için askerlik vazifesi yapılmış, en az bir yıl tecil edilmiş ya da muaf olunmalıdır.18 ila 30 yaş arasında olan, kadın ya da erkek vardiyalı çalışabilecek herkes başvuru yapabilir.

Sakarya'da bulunan tesislerine personel alımı yapacak olan Toyota Türkiye'nin iş başvurularında Sakarya'da yaşayan vatandaşlar tercih edilecektir. Toyota için tercih edilen ilçeler şu şekilde; Akyazı, Geyve, Hendek, Karasu, Kaynarca, Sakarya Merkez, Sapanca, Kocaali, Pamukova, Taraklı, Ferizli ,Karapürçek, Söğütlü, Adapazarı, Erenler, Arifiye, Serdivan