Muharrem İnce: Süt Krizi Kapıda!

Muharrem İnce: Süt Krizi Kapıda!

Memleket Partisi başkanı Muharrem İnce, Süt krizi kapıda süt ineklerini kestiler. Süt tekelleşti. Süt ineklerinin kesilmesi pahalıya mal olacak açıklaması. İşte haberin detayları…

Muharrem İnce’den sert açıklamalar, İnce et sorununu aşmak için süt ineklerini keserek ülke genelinde et problemlerinin çözmeye çalıştılar ama yeni problem yarattılar. Süt krizi problemi daha büyük sorun olacaktır. İnce, Süt krizi kapıda süt ineklerini kestiler. Süt tekelleşti. Kars’ta, Trakya’da, Erzincan’da peynir yapım zamanı ama ortada süt yok. Sonbahara doğru peynir fiyatlarının nasıl kopacağını hepimiz göreceğiz. Trakya’ya sahip olacaksın ama Ukrayna’dan yağ alacaksın. Olacak iş mi bu ya? Vazgeçin şu talimatla faiz indirmekten açıklamaları ile üretimde artık dışarı bağımlı olduğumuzu düşük fiyatlı ürün bulamayacağımızı belirtti.

İnce, Yalova’da düzenlediği basın toplantısında hayat pahalılığı ve temel ihtiyaç ürünlerindeki problemlere değindi. İnce, ‘’Süt ürünlerinde korkunç bir pahalılık olacak. Et korkunç pahalanır, bu kafayla giderseniz.’’ ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz ve borç politikaları hakkında açıklamalarında, ‘’ Aralık ayına kadar ‘nas’ deyip durdu Erdoğan, şimdi unuttu. 8.65’te, dolar üzerinden borçlandı Türkiye, bu tefeci bile ötesindedir. Tahtakale’ye gitsen daha ucuza borçlanırsın. İşte bu Erdoğan’ın itibarıyla, Türkiye’nin itibarıyla ilgili bir durumdur. Sıfırla borçlanan, 1’le borçlanan ülkeler var; Türkiye 8.65’le borçlanıyor. Bu kötü yönetimin, bu hukuksuzluğun, bu tek adamlığın sonucudur. Devlete, yargıya, merkez bankasına, TÜİK’e; devletin tüm kurumlarına güven kalmadığı için bu durumdayız. Son noktadayız artık, uçurumun kenarındayız.’’ dedi.

İnce, Erdoğan’ın Türkiye’de tarımı bitirdiğini son 20 yılda tarım politikalarında çiftçiyi sevindirecek müjdeler vermek yerine kahredecek açıklamalar ve düşük miktarlı destek vermesi sonucu tarımda kendi kendine yeten Türkiye artık dışa bağımlı hale geldiğini belirtti.

Savaş içinde olan Rusya ve Ukrayna’dan tahıl ürünlerini beklediğimizi ifade eden İnce, ‘’Savaşta olan Ukrayna’dan, Rusya’dan gelecek gemileri dört gözle bekliyoruz. Ne bekliyoruz; buğday bekliyoruz, ayçiçeği bekliyoruz. Buğdayın anavatanı olan Türkiye’de yaşayan insanlar bekliyor. Rusya’dan, Ukrayna’dan buğday gelmesi sevinilecek bir durum değildir, utanılacak bir durumdur.’’ ifadelerini kullandı.