Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Yunanistan ve NATO’ya Rest

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Yunanistan ve NATO’ya Rest

Yunanistan’ın NATO Hava Kuvvetleri Tatbikatı öncesi yaptığı açıklamalar sonrası tatbikata katılmayacağını bildiren Milli Savunma Bakanlığı, bu sefer de Yunanistan ve NATO’ya insanı dram olayları hakkında rest çekti. Ayrıntılar gursesgazeteci.com’da…

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın, ev sahipliğinde gerçekleşecek bu yıl ki NATO’nun Hava Kuvvetleri Tatbikatı öncesi Türkiye’yi hedef alarak söylenen ifadeler sonrası Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türk Hava Kuvvetleri’nin tatbikata katılmayacağı resmi kanallardan açıklanmıştı.

Yunanistan’ın tatbikat öncesi yaptığı açıklamada, ‘’Tiger Meet olarak bilinen NATO hava kuvvetleri tatbikatına Türkiye’nin ‘’ne bir müttefik ne de bir dost’’ olduğunu söyleyerek davetini geri çekti.’’ Bu söylemler üzerine Güvenlik Kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre Türk Hava Kuvvetlerinin tatbikata katılmayacağını söyledi.

Yunanistan-Türkiye arasında art arda gelişen olay dizilerinin yeni sorunu Ege Denizi’nde gerçekleşen insanı dram olaylarıyla ilgili Hulusi Akar, ‘’(Yunanistan’ın) Tiger Meet Tatbikatı sırasında FIR, Gayri Askeri Statüdeki Adalar ve personel kurtarma sahalarındaki bazı konuları istismar etmeye çalışması nedeniyle Hava Kuvvetlerimize tatbikattan çekilme talimatı verdik.’’ dedi.

Hulusi Akar, Ege Denizi’nde Yunanistan’ın provokatif eylem ve söylemleri ile yayılmacı ve saldırgan politikalarına sert tepki gösterdi. Akar, ‘’Biz tüm faaliyetlerimizde uluslararası hukuktan, diyalogdan yanayız. Buna rağmen maalesef Yunanistan provokatif eylem ve söylemleri ile yayılmacı ve saldırgan politikaları sürdürüyor. Yıllardır Yunanistan’ın masum insanlara karşı uyguladığı her türlü rezalet dünya tarafından maalesef görmezlikten gelinmiştir. Ancak Yunanistan, son FRONTEX olayı ile suçüstü yakalanmış ve nihayet Avrupa Birliği olayları sınırlı d olsa görmeye başlamıştır. Suçüstü yakalanan Yunanistan dikkatleri başka yöne çekmek ve FRONTEX olayını karartmak için suni gündemler üretmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın Doğu Akdeniz’de gemilerimizin ihtiyaç duyulan bakım, onarım ve lojistik destek imkanlarının arttırılmasının zorunlu hale geldiğini belirtti. Aksaz Deniz Üssüne ek olarak Mersin Limanı’nın da bölgede en önemli üs imkanını sağlayacağını ifade etti. Sahip olunacak yeni imkanlar sayesinde önümüzdeki dönemde daimi olarak Mersin’e konuşlandırılacak gemilerle birlikte Doğu Akdeniz’de kalıcı varlığımızın daha da güçlendirilmesi planlandığını söyledi.

Yunanistan’ın Ege Denizi’nde Avrupa Birliği’nin dış sınırlarını koruduğunu Avrupa’nın mülteci sorunlarına karşı öncü hareket ettiğini ifade eden açıklamaları yaptığı insanı dramı gizlemeye çalışmaktadır.