Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Sığınmacılar Hakkında Açıklama Yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Sığınmacılar Hakkında Açıklama Yaptı

Yapılan haberlere göre Milli Savunma Bakanı, bugün yaptığı açıklamada sığınmacılar konusuna değindi. Yapılan açıklamada sığınmacıların gönderilmesi için çabaların sürdüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bugün yaptığı açıklamada sığınmacılar hakkında bazı detaylara yer verildi. Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısını belirten Bakan Akar, son zamanlarda dönüşlerin yapıldığını ve sayının giderek azaldığını belirtti. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Bakan Akar, Türkiye'de yaşayan sığınmacıların geri gönderilmesi için gerekli şartların sağlanması için yetkililerin çalıştığını belirterek "Türkiye’de daha önce 4 milyon civarında Suriyeli vardı. Son zamanlardaki dönüşlerle birlikte 3 milyon 700 bin civarında Suriyeli, Türkiye’de bulunmaktadır. Sığınmacıların BM kriterlerine uygun güvenli, gönüllü ve saygın bir şekilde dönüşleri için gerekli şartların oluşmasına yönelik her türlü çaba da ülkemiz tarafından gösterilmektedir." ifadelerini kullandı.

milli-savunma-bakani-hulusi-akar-siginmacilar-hakkinda-aciklama-yapti2.jpg

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile birlikte Akdeniz Bölge Komutanlığı'na gelerek tören birliğini selamladı. Yapılan faaliyetlere ilişkin kısa bir açıklama yapan Bakan Akar, beraberindeki komutanlarla birlikte limana geçiş yaptı. Akdeniz Bölge Komutanlığı Yeni Rıhtım ve İskele Açılış Töreni’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı yapılmasının ardından açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, çalışmaların son derece istikrarlı şekilde devam ettiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri'nin görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini ve Türk bayrağının tüm denizlerde dalgalandırarak milletimizin saygınlığını ve gücünü gösterildiğini belirtti. Milli Savunma Bakanı Akar, "Türk Deniz Görev Grubunda görev yapan Gökçeada fırkateynimiz Libya'nın Misrata açıklarında, içinde göçmenlerin bulunduğu bir tekneyi tespit etti. Yarı baygın haldeki 17 düzensiz göçmene hemen sağlık personelimiz tarafından gerekli müdahaleler yapıldı. Kurtarılan düzensiz göçmenler, kurulan koordinasyon sonucunda Libya makamlarına teslim edildi. Bu ve benzeri faaliyetler TSK’nın çok çeşitli coğrafyalarda barışa, istikrara ve huzura yaptığı insani katkıları göstermektedir” ifadelerini kullandı. Yaptığı açıklamada terörle mücadele konusuna da değinen Akar, şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısını paylaştı. Teröristler ile olan mücadelenin sonuna kadar götürüleceğini belirten Akar, yapılan operasyonlarda tek hedefin teröristlerin olduğunu belirtti.