Milli Eğitim'den Suriyeli öğrencilere şok festival düzenlemesi! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Milli Eğitim'den Suriyeli öğrencilere şok festival düzenlemesi! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleneceği açıklanan Suriye festivali ile ilgili gündeme bomba bir gelişme düştü. Milli Eğitim'den Suriyeli öğrencilere şok festival düzenlemesi! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleneceği açıklanan Suriye festivali ile ilgili gündeme bomba bir gelişme düştü. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 600 Suriyeli liseli genç için hazırlanacak olan festival sosyal medyada büyük tepki geçti. Özellikle son günlerde artan mülteci probleminin ardına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Suriyeli festivali ile ilgili 5 milyon Türk Lirası hazırlandı.

Türkiye'de son günlerde artan sığınmacı problemi ile ilgili gündem yoğun bir şekilde tartışmalarda devam ederken Suriyeli öğrenciler için düzenlenecek olan festivale büyük tepkiler gelmeye başladı. Suriyeli öğrenciler için 5 gün boyunca düzenlenecek olan Antalya'da ki festival için Milli Eğitim Bakanlığı 600 öğrenci 5 yıldızlı otelde konaklayacağı bilgisine ulaşıldı. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre mülteciler için maddi yardım programı fonu aracılığı ile finanse edilecek bu festival için düzenlemeler kamuoyu ile paylaşıldı. “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'' kapsamında, Suriyeli gençler için bu ay 5 günlük bir Gençlik Festivali düzenleyecek.

Türkiye'de meslek liselerinde okuyan 600 Suriyeli genç için düzenlenecek olan festival Antalya'da düzenlenecek. Suriyeli öğrenciler 5 yıldızlı bir otelde konaklayacak.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, şartnamede otelin 5 yıldızlı, alkolsüz, denize sıfır, ücretsiz plajı olan, açık kapalı havuzu, spor ve fitness salonu olması istendi. Ayrıca oteldeki tüm yiyeceklerin “Helal” olması da şartnameye girdi.

SURİYELİ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 5 MİLYON TL'E YAKIN BÜTÇE AYRILDI!

600 Suriyeli öğrenciler için düzenlenecek olan festivalde; İstanbul, Kilis, Hatay, Adana, Gaziantep, Bursa, Şanlıurfa gibi illerdeki meslek liselerinden katılım olacak. Antalya'da beş gün boyunca sürecek olan programın Türkiye'ye toplam maliyeti ise 4 milyon 653 bin 750 TL olarak açıklandı.

600 Suriyeli öğrencinin katılacağı festivalde, katılımcılara polyester çanta, bloknot, kalem, hijyen kiti, bez maske, matara, rozet, top, frizbi, yağmurluk, tişört, polar gibi hediyelerin verilecek. Festivalde düzenlenecek etkinlikler arasında ise hazine avı, halat yarışı, çuval yarışı, uçurtma yapımı, kültürler kolajı yer aldı.