Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Rusya’ya Sert Yanıt

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Rusya’ya Sert Yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya’nın herhangi bir NATO üyesine saldırması anında Türkiye’nin de karşılık vereceğini dile getirdi. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya’nın herhangi bir NATO üyesine saldırması anında Türkiye’nin de karşılık vereceğini dile getirdi. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Bakan Çavuşoğlu, ‘’Rusya herhangi bir NATO ülkesine saldırır ise Türkiye derhal karşılık verecek.’’ ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Rusya’nın siyasi emellerini gerçekleştirirken saldırıya başvurması halinde saldıracağı ülke NATO üyesi olduğu vakit üye devletler ile beraber topyekün Rusya’ya karşılık vereceklerini ifade etti.

Çavuşoğlu ülke içi ve dışında Türkiye hakkında ileri geri konuşanlara sert tepki koydu. Bakan Çavuşoğlu, ‘’Türkiye'yi küçük göstermeye çalışmak ne olursa olsun, kim olursa olsun, yani özellikle muhalefet için söylüyorum, bu Türkiye'ye yakışan bir tavır değildir. Haksızlıktır, kendi milletini, ülkesini hor görmeye çalışmak doğru bir yaklaşım değildir. Başkalarına şikayet etmek doğru bir yaklaşım değildir." ifadelerini kullanan Çavuşoğlu ülke içi meselelerin kimseyi ilgilendirmediği hayat koşullarındaki sorunların hükümet olarak bir an önce düzeltileceğini dile getirdi. Bölgesel sorunlar da Türkiye’nin çıkarlarına uygun hareket edeceğini söyledi.

mevlut-cavusoglundan-rusyaya-sert-yanit2.jpg

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman Büyükelçinin Osman Kavala hakkında ifadelerine karşı, ‘’Cumhurbaşkanımız biraz önce söyledi. Türkiye'de bir yargı süreci var, hep gördük ki yargı, zamanı geldiğinde gerekli kararı verir. Kararını verdi de Osman Kavala ile ilgili. Türk yargısı sadece bir kişiyle ilgili mi karar veriyor? Binlerce, milyonlarca davalar var. Belirli bir zaman içinde neticelenir. Davaların hızlı neticelenmesi için yargılama sürecinin hızlı olabilmesi için tutukluluk süresinin kısa olabilmesi için reformlar yaptık, yapıyoruz. Bu kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyla ilgili yargı kararları varken, bazı ülkeler neden Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar? Almanya kendi vatandaşı için benim büyükelçimi neden Dışişleri Bakanlığına çağırıyor, sebebi ne? Çünkü bunlar fonluyor, bunlar kullanıyorlar.’’ dedi.