Mevlüt Çavuşoğlu Venezuela Ziyaretinde Önemli Mesajlar Verdi

Mevlüt Çavuşoğlu Venezuela Ziyaretinde Önemli Mesajlar Verdi

Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde Venezuela ziyaretinde bulunarak önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu ziyaret ettiği ülke ile çok güçlü siyasi ve diplomatik adımların gerçekleştiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Venezuela’nın başkenti Karakas’a geldi. Venezuela lideri Nicolas Maduro ile bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia ile Türkiye-Venezuela Ortak İşbirliği Komisyonu 3.Toplantısı Açılış Oturumuna katıldı. Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerden bahseden Çavuşoğlu Latin Amerika ziyaretini de Venezuela’da sonlandırdı.

Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarında, ‘’Ticaret, tarım, sağlık, eğitim, adalet, ulaştırma, kültür, Turizm, kalkınma, göç ve güvenlik gibi çok farklı alanlarda uzmanlarımızın görüşmeleri devam ediyor. Sanayi, ticaret, turizm, balıkçılık, eğitim, gençlik ve spor gibi alanlarda anlaşmaların müzakerelerini tamamladık. Toplantının kapanış oturumunda bu belgeleri imzalayacağız. Daha önce yaptığımız 2 toplantıda aldığımız kararlar ilişkilerimize somut katkılar sağladı. Covid-19 salgını ve tek taraflı yaptırımlara rağmen Venezuela ile ticaretimizi geçen sene 3 kat artırdık. Yani 2020’de 300 milyon Dolar civarında olan ticaretimiz 2021’de 850 milyon doları geçti. Bu sene en az 1.5 milyar dolar ticaret hedefini yakalamak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İlk 3 aydaki rakamlarda 1.5 milyar doları yakalayacağımızı gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

mevlut-cavusoglu-venezuela-ziyaretinde-onemli-mesajlar-verdi2.jpg

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ‘’Zor zamanlarda Türkiye olarak Venezuela’nın yanında durduk, durmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullanarak destek girişimleri hakkında önemli noktalara değindi. Türk ve Venezuela’lı iş insanlarının katıldığı bir toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri söyledi: ‘’Az önce bağımsızlık savaşçısı Bolivar’ın anıtını ziyaret ettik. Saygımızı gösterdik. Venezuela’nın atası Bolivar dünya halkları için ilham kaynağı bir liderdir’’

Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkinin dostluk ilişkisine hatta Türk halkı ve Venezuela halkının da birbirlerine sempati duyduklarını ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu "Burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Türkiye her zaman zor zamanlarda Venezuela’nın yanında duracak ve durmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.