Metin Feyzioğlu'ndan CHP'ye sert sözler! 'CHP üst yönetimi HPD'ye bağlı'

Metin Feyzioğlu'ndan CHP'ye sert sözler! 'CHP üst yönetimi HPD'ye bağlı'

Türkiye Eski Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, canlı yayında CHP'ye sert eleştirilerde bulundu. Sezgin Tanrıkulu'nun İHA çıkışına, Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerine sert tepkiler gösterdi. İşte haberin bütün detayları gursesgazetesi.com'da...

Türkiye Eski Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, canlı yayında CHP'ye sert eleştirilerde bulundu. Sezgin Tanrıkulu'nun İHA çıkışına, Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerine sert tepkiler gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde üst yönetiminde bulunan azınlığın HDP'ye gönülden bağlı olmalarını düşündüğünü belirtti. CHP'nin seçimlerde iktidar olduğu vakit yapacağı ilk işlerden birinin özerklik olduğunu, yerel yönetimlere özerklik vaat ettiğini ifade eden açıklamalarda bulundu.

CHP'li İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun geçtiğimiz günlerde Selçuk Bayraktar'ın ürettiği Silahlı İnsansız Hava Araçlarının ölüm makinesi olduğunu ifade eden, iktidara geldiklerinde bu üretim merkezlerinin Türkiye'nin dışına aktarılacağını ve artık 'ölüm makinesi' diye nitelendirdiği SİHA/İHA hava araçlarının Türkiye ile alakası kalmayacağını ifade etmişti. Bu açıklamalara Metin Feyzioğlu'ndan sert eleştiriler geldi. Feyzioğlu SİHA çıkışına sert tepki veren açıklamalarında, Sezgin Tanrıkulu dün yayınlamış. Bakanlık fantazisi değil konu. SİHALAR ve İHA'lar PKK'lı alçaklara göz açtırmıyor. Bu kişi bundan nefret ediyor. PKK'yı da savaşan taraf olarak Devletin eşiti görüyor. Ve bu kişi ana muhalefet partisinde maalesef hala çok etkin. Vahim. Türkiye'nin yıllardır teröre karşı verdiği mücadeleden nefret eden kesimin başında yer aldığını düşünüyor ve bu durumdan rahatsız olduğunu tahmin etmekteyim.

Metin Feyzioğlu katıldığı canlı yayında CHP ve üst yönetiminde bulunan kişiler sert tepki içeren ve özerklik hakkında tutum ve tavrını net şekilde ortaya koydu. Bu kişiler, Yerel yönetimlerin nasıl ve ne şekilde yönetilmesi hangi kapsam dahilinde verilecek hizmetlerin Ankara'ya mı yoksa belediye başkanına mı bağlı olacağını, net hüküm ve emrin son sözünün kimde olacağını açıklayan net cevabı bu kişi ve onu orada tutanlar verecektir. Bu vahim durumun gerçekleşmesini hiç kimsenin istemediği gibi bizlerde bu duruma karşı tavrımız net.

Feyzioğlu, Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu'nun gibi CHP üst yönetiminde yer alan kişilerin CHP'de bulunan Atatürkçülerden rahatsız olduğunu vurgulayan ifadeler kullandı. Feyzioğlu, ''Kaftancıoğlu CHP'de deği, HDP'de barınabilir. Sözde soykırımı gider anarsınız, ana muhalefet partisinin İstanbul İlk Başkanı olamazsınız sonra, HDP'de olursunuz.'' dedi.