Meteorolojiden sel uyarısı! Ankara'da sağanak ve hortum uyarısı yapıldı!

Meteorolojiden sel uyarısı! Ankara'da sağanak ve hortum uyarısı yapıldı!

Ankara Valiliği bugün için vatandaşları uyardı. Ankara'da sağanak yağışın ve fırtına, hortumun görülebileceğini açıklayan Valilik vatandaşları dikkatli olmaları için uyardı.

Meteoroloji ülke genelinde bugün kuvvetli yağış ve rüzgarın görülebileceğini açıkladı. Özellikle Ankara ve çevresinde görülmesi beklenen sağanak yağışın ani sellere ve su baskınına yol açabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Bu açıklamanın ardından ise Ankara Valiliği, Ankara'da yaşayan vatandaşlara uyarı yaptı. Bugün için geçerli olmak üzere yapılan uyarıda tüm vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması beklendi.

KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji kuvvetli rüzgar nedeniyle 24kentte sarı kodlu uyarı yaptı. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, güney ve güneybatı yönlerinde esmesi beklenen rüzgarın bazı olumsuzluklara da yol açabileceği açıklandı. Bu nedenle de tüm vatandaşların gerekli olmadıkça dışarı çıkmaması ve dışarı çıkmak durumunda kalan vatandaşların ise dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Özellikle İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde beklenen sağanak yağışların özellikle Ankara ili olmak üzere Afyonkarahisar ve Çorum illerinde de etkili olacağı açıklandı. Yağışları ile birlikte dolu yağışlarının, kuvvetli rüzgarın, ani sel ve su baskınlarının olmasına karşı vatandaşlar için uyarı yapıldı.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI!

Özellikle Ankara'da etkilerinin görülmesi beklenen sağanak yağışın, İstanbul'da da etkili olacağı konuşuldu. Gün içinde aralıklı olarak devam etmesi beklenen yağışın Ankara'da ise daha fazla etkilerinin görüleceği açıklandı. Meteorolojinin yaptığı uyarının ardından Ankara Valiliği de vatandaşları uyaran bir yazı yayımladı. Yazıda vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı. Ankara Valiliği tarafından yapılan uyarı şu şekildeydi;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 7 Haziranı Salı günü ilimiz genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT!

Zaman zaman görülen toz taşınımının bugün itibariyle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görülebileceği açıklandı. Çamur gibi yağışların da yağışların olabilme ihtimaline karşı, hava kalitesinde azalmaların ve görüş mesafesinde düşmelerin yaşanabileceği belirtildi. Bu nedenle kişilerin dışarı çıkarken her ihtimal nedeniyle tedbirli olması gerektiği açıklandı. Ulaşımda yaşanabilecek olası aksamalar nedeniyle de vatandaşlar şimdiden uyarıldı.