Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Edirne halkına uyarı! O saatlere dikkat! Sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Edirne halkına uyarı! O saatlere dikkat! Sağanak yağış bekleniyor!

Yeni güne ilişkin hava durumu tahminlerini yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne halkına önemli uyarılarda bulundu. İşte Edirne ili için açıklanan güncel hava durumu tahminleri…

Kasım ayında mevsim normallerinin üzerinden seyreden hava sıcaklıkları, aralık ayına girilmesi itibari ile ani bir şekilde düşüşe geçti. Nerede ise bir gün içerisinde değişen hava şartları, vatandaşları şaşkına çevirdi. Ülke genelinde sağanak yağışların hakim olduğu şu günlerde, bazı bölgeler için kar yağışı uyarıları da yapıldı.

İklim koşullarının bir anda değiştiği ve hava sıcaklıklarının aniden gerilediği aralık ayı içerisinde arama motorlarında hava durumuna ilişkin sıklık ile sorgulamalar yapılan şehirlerin başında, Edirne ili geldi. Edirne halkı bugün de havanın nasıl olacağını ilişkin fikir sahibi olabilmek adına Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nü yakın takip altına aldı.

Yeni güne ilişkin hava durumu raporunu yayınlamış olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu kapsamda Edirne halkını da bilgilendirdi. Kamu kurumu günün büyük bir kısmında Edirne’de sağanak yağışın hakim olacağına dikkat çekti.

SAAT 12:00’YE KADAR YAĞIŞ YOK!

meteoroloji-genel-mudurlugunden-edirne-halkina-uyari-o-saatlere-dikkat-saganak-yagis-beklen.jpg

15 Aralık 2022 tarihli raporunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne halkının yeni güne çok bulutlu bir hava ile başlayacağını ifade etti. 09:00- 12:00 saatleri arasında Edirne’de hava sıcaklığının 13 derece olacağını ifade eden kamu kurumu, nem oranını yüzde 91, rüzgarın ortalama hızını ise 9 kilometre olarak açıkladı.

17 DERECEYE YÜKSELECEK!

Edirne’de saat 12:00 itibari ile sağanak yağışın başlayacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 15:00’e kadar hissedilecek olan hava sıcaklığını 17 derece olarak açıkladı. Bu zaman dilimi içerisinde hissedilecek olan nem oranı yüzde 81, rüzgarın ortalama hızı ise 8 kilometre olarak açıklandı.

GÜN BOYU ETKİLİ OLACAK!

Edirne’de bugün sağanak yağışın gün boyu etkili olacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 15:00 itibari ile de hava sıcaklığının düşmeye başlayacağını belirtti. Kademeli olarak düşecek olan hava sıcaklığının saat 21:00 ile saat 24:00 aralığında 10 dereceye kadar gerileyeceğini belirten kamu kurumu, bu zaman diliminde hissedilecek olan nem oranının yüzde 96, rüzgarın ortalama hızının ise 6 kilometre olacağını bildirdi.