Meteoroloji danışmanından önemli uyarı! Doğu Bölgesi'ne kar, İstanbul'a kuvvetli yağış geliyor! O tarihe dikkat!

Meteoroloji danışmanından önemli uyarı! Doğu Bölgesi'ne kar, İstanbul'a kuvvetli yağış geliyor! O tarihe dikkat!

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının gerilemesi ile birlikte yetkililerden önemli uyarılar gelmeye başladı. Son açıklama ise meteoroloji danışmanından geldi. İşte vatandaşları korkutan o uyarılar…

Kasım ayına girilmesi ile birlikte düşüşe geçen hava sıcaklıkları, ülke genelinde hissedilmeye başlandı. Bu durum pek çok mevsimsel hastalıkları da beraberinde getirirken havaların tam anlamı ile ne zaman soğuyacağı, kar yağışının beklenip beklenmediği merak konusu oldu. Bir yükselip bir düşen hava sıcaklıklarına karşı nasıl giyinmeleri gerektiğini kestiremeyen vatandaşlar, yetkililerden gelen hava durumu tahminlerini yakın takip altına aldı.

Geçmiş yıllara bakıldığında halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, birçok hastalığı da beraberinde getirdi. Hali hazırda tehlikesi devam eden koronavirüse karşı uyarılarda bulunmaya devam eden uzmanlar, RSV ve grip virüslerine de dikkat çekti. Ek olarak bir soğuyan bir ısınan hava sıcaklıkları sebebi ile nasıl giyinmeleri gerektiğine karar veremeyen vatandaşlar da soğuk algınlığından mustarip olmaya başladı. Havaların tam anlamı ile ne zaman soğuyacağını merak eden vatandaşlar için bugün yetkili isimden yeni bir açıklama geldi.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin yapmış olduğu açıklamada ülke genelinde bulunan tüm vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Yakın zamanda ülkenin bazı bölgelerinde kar yağışının beklendiğini ifade eden Şen, İstanbul halkı için de sel uyarısı yaptı.

SEL VE KAR UYARISI KORKUTTU!

meteoroloji-danismanindan-onemli-uyari-dogu-bolgesine-kar-istanbula-kuvvetli-yagis-geliyor.png

Hava durumuna ilişkin güncel açıklamalarda bulunan CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, vatandaşları endişelendirdi. Kar ve sel uyarıları yapan Şen, şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da perşembe gecesinden itibaren şiddetli yapış bekleniyor. Cuma günü ise yağış İzmir’e kadar ulaşacak. Karadeniz ve Doğu Anadolu’ya da yağmur yağacak. Cuma günü İstanbul için sel, Doğu Anadolu Bölgesi için ise kar uyarısında bulunacağız.”

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI!

Öngörülerini sosyal medya hesabından da paylaşan Şen, şu ifadeleri kullandı: “Perşembe gecesi ve cuma günü Marmara, Trakya, Kırklareli, İstanbul, Bozcaada, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kuzey Ege, Tekirdağ, İzmir, Edremit Körfezi ve Muğla’da yağmur, su baskınlarına neden olur , dikkat. Cumartesi- Pazar Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar, ulaşımda etkili olabilir.”