Merdan Yanardağ'ın sözleri 'montaj' denilmişti! Başsavcılıktan resmi açıklama..

Merdan Yanardağ'ın sözleri 'montaj' denilmişti! Başsavcılıktan resmi açıklama..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon programı görüntüsünde Abdullah Öcalan hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Merdan Yanardağ hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Soruşturma altındaki söz ve ifadelerin bir araya getirildiğine dair herhangi bir iddia yoktur" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, canlı olarak yayınlanan bir TV programında yapmış olduğu açıklamalardan dolayı hakkında soruşturma açılan ve "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Merdan Yanardağ hakkında açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklamasında, açıklamaların montaj olduğuna dair ortaya atılan iddialar hakkında detaylı bilgiler yer aldı.

Yapılan resmi açıklama şöyle:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2023/137583 dosya numaralı soruşturma dosyası üzerinden soruşturması devam eden Merdan Yanardağ'ın avukatlarına sunduğu savunmasında, 26 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü huzurunda ve bizim huzurumuzda Başsavcılık 27 Haziran 2023 tarihinde "soruşturmaya konu edilen sözlerin kendisinin söylediğini fakat konuşmasının hepsinin bütün olarak değerlendirmesinin gerektiği konusunu ironi yapmak niyetinde olduğunu" beyan etmiş olmakla birlikte her iki ifadesinde gerek kendisinin gerekse müdafilerillerinin tespitinin soruşturmaya konu edilecek söz ve açıklamalarda montajlandığı yönünde herhangi bir iddiaları olmamıştır.Başlatılan soruşturma tüm yönleri ile devam ettirilmektedir." 

Kaynak:Gürses Gazetesi