Mayıs Ayı KYK Burs Ödemeleri Yapılacak Mı? Mayıs Ayı KYK Yatacak Mı?

Mayıs Ayı KYK Burs Ödemeleri Yapılacak Mı? Mayıs Ayı KYK Yatacak Mı?

Geçtiğimiz ayın 25'inde bayram nedeniyle bursların erkenden yatırılması öğrencilerde soru işaretine neden oldu. Peki Mayıs ayında KYK yatacak mı?

Devlet tarafından öğrencilere verilmekte olan KYK burs ve kredi ödemeleri her ayın belli dönemlerinde yapılmakta. Öğrencilerin dönemlerin başında başvuru yapmaları sonucunda verilen burs ve krediler mezun olana kadar belli şartlar dahilinde verilmektedir. Bu öğrencilere ayın belirlenen günlerinde belirli bir miktar para yatırılmaktadır. Burs ve krediler T.C. kimlik numaralarının sonlarına göre öğrencilere yatırılmaktadır. Bu numaralar ve burs yatma günleri başlıca şu şekildedir:

T.C Kimlik Numarasının sonu;

  • 0 olanlar - Her ayın 6'sı
  • 2 olanlar - Her ayın 7'si
  • 4 olanlar - Her ayın 8'i
  • 6 olanlar - Her ayın 9'u
  • 8 olanlar - Her ayın 10'unda burslarını alabilmektedir.

Mayıs Ayında Burslar Ne Zaman Yatacak?

Her ay düzenli bir şekilde ayın 6'sından 10'una kadar yatırılan burs ve kredilerin bayram nedeniyle farklı bir tarihte yatırılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Bu açıklama şu şekildeydi. "Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız."

Bu açıklama ile birlikte öğrencilerin hepsine ayın 25'inde burs ve kredi ödemeleri yapıldı. Nisan ayında iki kere burs ve kredinin yatması kişilerde kafa karışıklığına yol açtı. Pek çok öğrenci "Mayıs ayında burs yatacak mı?" sorusunu sordu. Bunun üzerine açıklamalar geldi.

Nisan ayının 25'inde yatan burs ve kredinin Mayıs ayı yerine geçtiği açıklandı. Bayram nedeniyle burs ve krediler erken yatırıldığı için Mayıs ayında bir ödeme yapılmayacağı öğrenildi. Peki burs ve krediler her ay ne kadar yatıyor?

KYK Burs ve Krediler Ne Kadar?

Üniversite öğrencilerine verilmekte olan burs ve kredilerin miktarı eğitim düzeyine oranla değişiklik göstermektedir. Bu değişiklikler lisans öğrencilerinden doktora öğrencilerine göre artış göstermektedir. Bu seneki KYK burs ve krediler şu şekildedir:

  • Lisans öğrencilerine - 850 TL burs verilmektedir.
  • Yüksek lisans öğrencilerine - 1700 TL burs verilmektedir.
  • Doktora öğrencilerine - 2 bin 550 TL burs verilmektedir.

Her sene değişiklik gösteren burs miktarlarının gelecek sene ne kadar olacağı ise bilinmemektedir. Bu miktarlar bu sene için geçerlidir.