Mahkumların korona virüs izinleri uzatılacak mı?

Mahkumların korona virüs izinleri uzatılacak mı?

Korona virüsün tüm dünyayı sarması ile birlikte denetimli serbestliğe bırakılan mahkumların korona virüs izinleri uzatılacak mı merak ediliyor. Mahkumların korona virüs izinleri uzatılacak mı?

Korona virüsün tüm dünyayı sarması ile birlikte denetimli serbestliğe bırakılan mahkumların korona virüs izinleri uzatılacak mı merak ediliyor. 80 bin mahkumun ev izninden yararlandığı bu süreçte korona virüs izinleri 31 Mayıs tarihlerinde sona erecekti. Ak Parti tarafından gelen talep ile birlikte korona virüs izninin biraz daha uzatılması gündemde ki ana konu maddeleri arasında yer alıyor. Bu konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmezken yakın süreçte neler olacak araştırılıyor.

Türkiye'de ilk korona virüs vakasının saptanmasının ardından kısa bir süre içerisinde tam kapanmaya girilen ülkede mahkumlar için acil bir karar alınarak ev iznine çıkarılması kararı verilmişti. Korona virüsün olmasının ardından mahkumların evlerinde geçirdikleri süreçte hayata tekrar entegre olmaları ailelerini üzüyordu. 31 Mayıs tarihinde sona erecek izin sonrasında ise tekrar uzatılacak mı merak edilmekte.

80 BİN MAHKUM EV İZNİNDE

Korona virüs hastalığı ile birlikte ev iznine gönderilen mahkumların izinleri toplamda 12 kez uzatıldı. Kovid izni nedeniyle mahkumların sayısı 200 bini bulduğu öğrenildi.

Bu süre ile ilgili uzatılma kararı Ak Parti'nin Kabine Toplantısı'nda tekrar gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde ise büyük bir çokluğun izinlerin uzatılmaması ve mahkumların kalan cezalarını çekmeleri için cezaevlerine geri dönmeleri gerektiği düşüncesinde karar kılınmıştı.

SON SÖZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA

Korona virüs izni ile ilgili son olarak geçtiğimiz aylarda Mayıs 31'e kadar uzatılması açıklanırken mahkumlar derin bir nefes almıştı. Resmi Gazete'de izinlerin bitmesine 2-3 gün kala çıkan gelişme sonrasında 80 bin mahkum ailesi sevinçlerini sosyal medyada paylaşmıştı.

Kovid izni sürecinde iş bulup çalışanlar ve aileleri ile iyi vakit geçiren binlerce mahkum izinlerin tekrar uzatılmasını beklerken karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta içi yapılacak Kabine toplantısı sonrasında kararını vermesi beklenen gelişmeler arasında yer alıyor.

Kulis iddialarına göre gelen bilgilerde mahkumların izin sürelerinin uzatılmayacağı yönünde bir gelişmeler yaşanıyor. Buna göre ise artık mahkumlar izinli geçirdikleri süreler sonrasında tekrar cezaevlerinin yolunu tutacak.