LPG'ye İndirim, Motorine Zam: 32 Kuruşluk Fiyat Artışı Bekleniyor! 5 Mayıs Güncel Akaryakıt ve LPG Fiyatları

LPG'ye İndirim, Motorine Zam: 32 Kuruşluk Fiyat Artışı Bekleniyor! 5 Mayıs Güncel Akaryakıt ve LPG Fiyatları

Rusya- Ukrayna savaşı ve diğer faktörlere bağlı olarak arka arkaya zamlar alan akaryakıt ürünleri, sürücülerin iflas bayraklarını çekmelerine sebep oldu. Hali hazırda zamlı fiyatlar ile satışa sunulan ürünlere ilişkin yeni bir zam iddiası daha geldi...

Sürücülerin korkulu rüyaları haline gelen akaryakıt ve otogaz fiyatlarına ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. Gelen bilgilere göre LPG’ye indirim, motorine ise zam yapılacağı bildirildi.

Motorine Zam, Otogaza İndirim!

2022/04/11/12-nisan-akaryakit-fiyat-gursesgzt.png

Bir süredir hareketliliğini koruyan ekonomi piyasalarının FED faiz kararlarının baskıları ile desteklenmesi, akaryakıt ürünlerine de yüksek oranlı zamların yansımasına sebep oldu. Rusya ve Ukrayna ülkeleri arasında resmen başlamış olan savaşın brent petrolün varil fiyatını 100 doların üzerine çıkarmış olması, ülke sınırları içerisinde satışa sunulan benzin ve motorin ürünlerinin fahiş fiyatlardan hizmete sunulmasına yol açtı.

Akaryakıt sektöründe bir süredir gözlenen tüm bu olumsuz gelişmelerin etkileri hala sürerken, bugün itibari ile araç sahiplerine kötü bir haber daha verildi. Kulislerden gelen bilgilere göre Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubuna 32 kuruşluk zam yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Motorin grubu ile ilgili gelen kötü haberden sonra LPG ile ilgili müjde verildi. LPG’ye, pompa fiyatına yansıyacak şekilde 98 kuruşluk indirim yapılacağı bildirildi.

Güncel Benzin ve Motorin Fiyatları

Son olarak 1,33 TL tutarında zam aldıktan sonra güncellenen benzin fiyatları, vatandaşların isyanı ile karşı karşıya kaldı. Uzun süredir arka arkaya zam almaya devam eden akaryakıt ürünlerinin İstanbul, Ankara ve İzmir illeri içerisinde geçerli olan ortalama satış fiyatları şu şekilde belirlendi:

  • İzmir Benzin Fiyatı: 20,46 TL
  • İzmir Motorin Fiyatı: 22,17 TL
  • Ankara Benzin Fiyatı: 20,44 TL
  • Ankara Motorin Fiyatı: 22,16 TL
  • İstanbul Benzin Fiyatı: 20,33 TL
  • İstanbul Motorin Fiyatı: 22,06 TL

Güncel Otogaz Fiyatları

Pompa fiyatlarına yansıyacağı iddia edilen LPG indiriminden önce İstanbul, Ankara ve İzmir’de satışa sunulan LPG’nin güncel fiyatları şu şekilde duyuruldu:

  • İzmir LPG Fiyatı: 11,69 TL
  • Ankara LPG Fiyatı: 11,97 TL
  • İstanbul LPG Fiyatı: 11,66 TL