KYK yurtlarında gerçekleşen art arda intiharlara ilişkin Ümit Özdağ açıklama yaptı! "40 günde 3 intihar"

KYK yurtlarında gerçekleşen art arda intiharlara ilişkin Ümit Özdağ açıklama yaptı! "40 günde 3 intihar"

Son 2 ayda 4 Akdeniz Üniversitesi öğrencisinin intihar etmesi sosyal medyaya damga vurmuştu. Konu ile ilgili Ümit Özdağ oldukça çarpıcı bir iddia ortaya attı. İşte detaylar...

Akdeniz Üniversitesi'nde son 2 ayda 4 öğrencinin intihar haberi geldi. Bu haberin sosyal medyada ve geleneksel medyada gündeme gelmesinin ardından üniversite rektörlüğü konu ile ilgili açıklama yapmak durumunda kaldı. Bu açıklamanın hemen ardından Ümit Özdağ, bazı kamera görüntülerinin saklandığına dair iddialar ortaya attı. Bu iddiaların ardından ise KYK açıklama yaptı.

Olayın yaşandığı dönemde Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin intihar etmesinin hemen ardından, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı;

“Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir."

Bu açıklamaların ardından konuya ilişkin Ümit Özdağ açıklama yaptı. Açıklamasında intihar eden 3 gencin aynı KYK yurdunda kaldığını, bu sebeple de detaylı bir inceleme başlatılması gerektiğini dile getirdi. Ümit Özdağ bu iddiaları şu şekilde dile getirdi; "Bu 3 genç aynı yurtta kalıyordu. Anne ve babalarının bir tanesi olan bu genç kardeşlerimiz hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken, kendilerine, anılarına bir kedi yavrusu kadar değer verilmedi"

Bu şekilde üzüntüsünü dile getiren Ümit Özdağ bunun yanı sıra bazı görüntülerin kamera kaydının bulunduğuna ilişkin polis memurları ile görüştüğünü dile getirdi. Oysa, yapılan açıklamada olayların kameralara yansımadığı belirtilmişti. Ümit Özdağ'ın bu iddialarının ardından, konuya ilişkin yanıt KYK'dan geldi.

"Olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır"

"Antalya ilinde Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarda 2021-2022 eğitim- öğretim yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakası ile ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her 3 olay emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir. Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir"