Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde Hükümet Kurulamıyor mu? Kuzey Kıbrıs'ta Yaşanan Son Gelişmeler

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde Hükümet Kurulamıyor mu? Kuzey Kıbrıs'ta Yaşanan Son Gelişmeler

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde hükümet kurulamıyor mu? KKTC’de yeni hükümet listesinde hangi isimler bulunuyor? KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar koalisyon hükümetinin istifasını neden kabul etti?

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni hükümet kuruluyor. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni hükümet kurma görevini Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na verdi. Geçtiğimiz günlerde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, koalisyon hükümetinin istifasını kabul etti. Bunun üzerine yeni hükümeti kurma yetkisinin Başbakana bıraktı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, fazla zaman kaybetmeden hemen hükümet kurma çalışmalarını bitirmeyi amaçlıyor. Başbakan Faiz Sucuoğlu, en geç pazartesi günü sabahına kadar yeni bakanlar kurulu listesini ve hükümetin işleyişini ortaya koymak istemekte. Sorunların daha hızlı ve çabuk bir an önce giderilmesini amaçlayan Başbakan Sucuoğlu, yeni sistemli bakanlar kurulu listesini sunmayı planladıklarının ve hükümet kurma sürecinin bayrama kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. KKTC 39. Hükümeti'nde yer alan kabine listesi herkes tarafından merak ediliyor. İşte Faiz Sucuoğlu’nun açıkladığı yeni hükümet listesinin detayları ve daha fazlası gursesgazetesi.com’da..

Faiz Sucuoğlu’nun açıkladığı listeye göre KKTC’nin 39.hükümetinin kabinesindeki isimler şöyle;

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, İçişleri Bakanı Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy

Faiz Sucuoğlu’nun yeni hükümet listesinin güven oylamasına YDP ve DP katılmayacağını açıkladı. Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu önderliğinde kurulan, UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti için gerçekleştirilecek olan güven oylamasına, koalisyon ortaklarından YDP ve DP katılmayacağını açıkladı. Yaşanan son gelişmelerle birlikte KKTC'deki koalisyon göreve daha başlamadan dağıldı.