Kuvvetli rüzgar, Edirne'nin İpsala ilçesini yerle bir etti!

Kuvvetli rüzgar, Edirne'nin İpsala ilçesini yerle bir etti!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Trakya bölgesi için yapmış olduğu şiddetli rüzgar, Edirne’de etkisini gösterdi. İpsala ilçesinde ciddi tahribatlar ortaya çıktı. İşte detaylar…

Yaz ayından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, birçok bölgede kuraklık alarmının verilmesine sebep oldu. Yağışların kesilmesinin ardından şehirlerde susuzluğa yönelik çalışmalar hızlanırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yeni bir rapor yayınladı. Yayınlamış olduğu yeni hava durumu raporunda Trakya bölgesini şiddetli rüzgara karşı uyaran kamu kurumu, rüzgarın etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Trakya bölgesi için yapmış olduğu şiddetli rüzgar uyarısı, Edirne’nin İpsala ilçesinde kendisini gösterdi. İki gündür etkili olan lodosun, bir ağılın çökmesine sebep olduğu öğrenildi.

LODOS SEBEBİ İLE AĞIL ÇÖKTÜ!

İki gündür birçok bölgede devam eden kuvvetli lodos, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı olan Sarpdere köyünde yıkıcı bir etki yarattı. AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yönlendirildiği bölgede bir ağılın çöktüğü bildirildi.

Şiddetli fırtınanın etkisi ile çöken ağılın altında çalışmalar yürüten ekipler, söz konusu enkazın altında kimsenin kalmadığını ifade etti. Ayrıca hayvanların da zarar görmediği çöküntü yalnızca maddi kayıp ile atlatıldı.

YETKİLİLERDEN UYARILAR GELDİ!

kuvvetli-ruzgar-edirnenin-ipsala-ilcesini-yerle-bir-etti.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmış olan güncel hava durumu raporunda, Edirne’de bugün de rüzgarın kuvvetli eseceği ifade edildi. Bu kapsamda şehir içinde hem yayaların hem de araç sürücülerinin oldukça dikkatli olmaları gerektiği belirtilirken yetkililerden de konuya ilişkin uyarılar geldi.

Bugün sağanak yağışın da şiddetli rüzgara eşlik edeceğini ifade eden yetkililer, bu kapsamda binaların önlerinden ve araçların yanlarından geçerken dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Özellikle bina sakinlerini uyaran yetkililer, çatıların yakından incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Çatılarda gözlenen en ufak bir tahribatın hiç vakit kaybetmeden onarılması gerektiğini ifade eden yetkililer, aksi takdirde parçaların uçabileceğini ve insanlara, araçlara, diğer binalara ve hayvanlara zarar verebileceğini vurguladı.

İpsala’da yaşanan olayda can kaybı yaşanmamış olmasını “mucize” olarak nitelendiren yetkililer, daha ağır sonuçların yaşanmaması adına rüzgar dinene kadar olabildiğince evden çıkılmaması gerektiğini ifade etti.