Kurban Bayramı tatili açıklandı mı? 5-9-10 Tatil kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili açıklandı mı? 5-9-10 Tatil kaç gün olacak?

Kurban Bayramı yaklaşırken, bayram tatilinin kaç gün olacağı vatandaşlar tarafından merak edilmişti. Bugün gerçekleşen kabine toplantısı ile birlikte tatil süresi açıklandı. Peki bayram tatili kaç gün olacak?

Bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşülen konular ile ilgili açıklama yapmak üzere basın açıklamasında bulundu. Bu basın açıklamasında gündem ve açıklanacak olan konular oldukça zengindi. Görüşülen konuların pek çoğu vatandaşları ilgilendirirken, bu konuların arasında asgari ücret zammı gibi merak edilen gelişmeler de bulunmaktaydı. Asgari ücrete gelecek olan zammın hangi boyutta olacağı, ara zammın gelip gelmeyeceği merak konusu iken bunun yanı sıra Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte bayram tatilinin kaç gün olacağı merak konusu oldu.

Bayram tatilinin açıklanması için gün sayan pek çok vatandaş, özellikle bu tatil ile birlikte ailelerinin yanına dönme heyecanı içerisine girdiler. Tatilde memlekete gitmek isteyen vatandaşlar ya da tatil yaparak işlere biraz ara vermek isteyen vatandaşların kaç gün bayram izinleri olacağı merak ediliyordu. Bugün yapılacak olan kabine toplantısında ise görüşülecek olan konulardan birisi de Kurban Bayramı tatili oldu. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları nasıldı? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte detaylar...

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Pek çok kişi tarafından tartışılan bu konu hakkında en çok merak edilenlerden biri Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olup olmadığı hakkındaydı. Tatil yapmak isteyen pek çok vatandaş Kurban Bayramı ile resmi tatil olacak olan 15 Temmuz'un birleşip birleşmeyeceği oldu. 9 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak olan ve 12 Temmuz 2022 tarihinde bitecek olan Kurban Bayramı'nın ne zaman biteceği merak konusu iken açıklama geldi. Bu açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü yani 15 Temmuz 2022 tarihi ile Kurban Bayramı'nın son günü olan 12 Temmuz günlerinin tatillere dahil edilip edilmediğini açıkladı.

Uzun süredir merak edilen Kurban Bayramı tatili için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram tatilinin 15 Temmuz resmi tatili ile birleşmesine karar verildiğini açıkladı. Böylelikle Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı açıklanmış oldu. Erdoğan'ın açıklaması ise şu şekildeydi;

"Son olarak Kurban Bayramını tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki Çarşamba ve Perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağı haberini sizlerle paylaşmak istiyorum."