Kurban Bayramı kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün, tatil ne kadar olacak?

Kurban Bayramı kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün, tatil ne kadar olacak?

2022 yılı son dini bayramımız olan Kurban Bayram, 4 gün sürmektedir. Temmuz ayının 8'inci günü Arife günü olarak başlayıp, Kurban Bayramının 1.günü 9 Temmuz son günü olan 4.gün ise 12 Temmuz günüdür. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

2022 yılı son dini bayramımız olan Kurban Bayram, 4 gün sürmektedir. Temmuz ayının 8'inci günü Arife günü olarak başlayıp, Kurban Bayramının 1.günü 9 Temmuz son günü olan 4.gün ise 12 Temmuz günüdür. Dini bayram Kurban Bayramı her yıl 4 gün olacak şeklinde yerine getirilmektedir. Devlet dairelerinde çalışan ve bazı özel sektör çalışanlarını ilgilendiren en önemli konu Kurban Bayram kaç gün olacak. Bayram her yıl düzenli olarak 9 ya da 5 gün şeklinde resmi tatil olarak geçmektedir. Aile hasreti çekenler memleketine, ailesiyle yılın yorgunluğunu atmak için tatile gidenler veya huzurlu şekilde aile bireyleriyle beraber bir arada evinde geçirenlerin heyecanla beklediği resmi bayram tatili kaç gün olacak sorusuna halen daha resmi cevap gelmedi. Kurban Bayramı'nın 1'inci günü olan 9 Temmuz tarihine 16 gün kaldı. Bayram haftasının ilk günü olan pazartesi günü kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ile beraber aldıkları ortak karar sonrası bayram tatili süresi, ikramiyeler ve gelecek planlara dair gündeme ilişkin soruların yanıtlarını birer birer açıklayacaktır.

13-14 Temmuz Günleri Tatil Olacak Mı?

Kurban Bayramı 4.5 gün olacak. 8 Temmuz Cuma günü Arife günü resmi devlet dairelerinde yarım gün olacak şeklinde başlayan Kurban Bayramı tatili 12 Temmuz gününe kadar devam edecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü resmi tatil olarak kayda geçmesiyle beraber Kurban Bayramı olan dini bayram ile resmi tatilin birleştirilmesi beklenilmektedir. Böylelikle kabine toplantısı kararları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 gün resmi tatil kararı gelmesi bekleniliyor.

KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN VE NE ZAMAN?

Bu yıl ikinci ve son olan Dini Bayram, Kurban Bayramı 8 Temmuz Cuma günü Arife günüyle başlamaktadır. Bayramın 1'inci günü olan 9 Temmuz Cumartesi günü ile başlayarak 12 Temmuz Salı günü bitmektedir.

  • 8 Temmuz Cuma Arife günü
  • 9 Temmuz Cumartesi Kurban Bayramı 1'inci Gün
  • 10 Temmuz Pazar Kurban Bayramı 2'nci Gün
  • 11 Temmuz Pazartesi Kurban Bayramı 3'üncü Gün
  • 12 Temmuz Salı Kurban Bayramı 4'üncü Gün