Korkulan oldu! Bilim insanları Dünya'yı tehdit eden asteroide karşı uyarıyor! Dünya ile yolları kesişebilir!

Korkulan oldu! Bilim insanları Dünya'yı tehdit eden asteroide karşı uyarıyor! Dünya ile yolları kesişebilir!

Bilim kurgu filmlerine konu olan tehlikeli bir asteroidin Dünya ile yollarının kesişebileceği açıklaması gündem oldu! Bilim insanları potansiyel olarak en tehlikelisi olduğu ifade ediyor!

ABD’li bilim insanları tarafından ‘’gezegen katili’’ olarak adlandırılan ve 8 yıldan daha fazla bir süredir görülen en tehlikeli asteroidin Dünya ile yollarının kesişebileceği haberleri dünya gündeminde ilk sıraya yerleşti. Konuya ilişkin önemli uyarılarda bulunan bilim insanları, Dünya’ya yakın 2 asteroid keşfedildiğini ve potansiyel olarak en tehlikelileri olduğu açıklandı.

Bilim kurgu filmlerine de çok sık konu olan ‘’gezegen katili’’ asteroidlerin Dünya’nın sonunu getirip getirmeyeceği konusu ise yeniden tartışmalara neden oldu. ABD’li bilim insanları tarafından yapılan araştırmanın sonuçları ise korkutuyor.

‘’GEZEGEN KATİLİ’’ OLARAK NİTELENDİRİLDİ

korkulan-oldu-bilim-insanlari-dunyayi-tehdit-eden-asteroide-karsi-uyariyor-dunya-ile-yollari-kesisebilir-2.jpg

Carnegie Bilim Enstitüsü bünyesinde Dünya ve Gezegenler Laboratuvarı’nda görev yapan gök bilimci Scott Sheppard, yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Şu ana kadar yaklaşık 1,5 kilometre çaplarıyla ‘’gezegen katili’’ olarak tanımlanabilecek boyutlarda, Dünya’ya oldukça yakın bir noktada 2 asteroid keşfedildiğini duyurusu ise gündem oldu.

Keşfedilen bu asteroidlerden sadece birinin Dünya için ciddi bir potansiyel tehlike oluşturabileceği aktarılıyor. ‘’2022 AP7’’ ismi verilen bu asteroidin tehlike oluşturabilecek yörüngede bulunduğu ifade ediliyor.

DÜNYA İÇİN POTANSİYEL TEHLİKE OLUŞTURABİLİR!

2022 AP7’nin Dünya için potansiyel bir tehlike yaratacak yörüngede bulunduğunun ifade edilmesinin ardından gündemde bu konu geniş yer edindi. Gezegen katili olarak da nitelendirilen asteroid, Dünya ile Venüs arasında bir yer de bulunduğu ifade ediliyor. Bu nedenle tespit edilmesinin de son derece zor olduğu aktarıldı.

Konu üzerinde çalışan gök bilimcilerin bu alanı incelemek için Güneş yönüne doğru bakmak zorunda kalmaları tespitinin zorlaştırılmasına neden olduğu ifade ediliyor. James Webb veya Hubble gibi teleskoplar, optik hassasiyeti nedeniyle bu yönde kullanılan araçlar arasında ilk sırada yer alıyor. 2022 AP7 asteroidinin ne zaman akut bir tehlike oluşturacağı ise net olarak bilinmiyor. Ancak bilim insanlarına göre potansiyel tehlike oluşturacak bir yörüngede yer alıyor.