Kolombiya tarihinde bir ilk oldu! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk solcu devlet başkanı Gustavo Petro oldu!

Kolombiya tarihinde bir ilk oldu! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk solcu devlet başkanı Gustavo Petro oldu!

Kolombiya tarihinde bir ilk gerçekleşerek, Cumhurbaşkanlığı mevkisine ilk defa solcu devlet başkanı seçildi. Yapılan seçimler sonrası çoğunluğu elde ederek Cumhurbaşkanı Gustavo Petro oldu. İşte haberin bütün ayrıntılarıyla gursesgazetesi.com'da...

KOLOMBİYA TARİHİNDE BİR İLK!

Kolombiya tarihinde bir ilk gerçekleşerek, Cumhurbaşkanlığı mevkisine ilk defa solcu devlet başkanı seçildi. Yapılan seçimler sonrası çoğunluğu elde ederek Cumhurbaşkanı Gustavo Petro oldu.

Eski isyancı ve M-19 gerilla hareketinin solcu eski üyesi olan Gustavo Petro, rakibi emlak milyonere Rodolfo Hernandez'i yaklaşık 716 bin oy farkla yendi. Aralarında kıyasıya rekabet gerçekleşirken, Rodolfo %47.3, Gustavo Petro ise %50.5 oy alarak Kolombiya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Devlet başkanlığı görevine gelen ilk solcu başkan oldu.

Gustavo Petro, Bu akşam hiç şüphesiz tarihi bir gün yaşıyoruz. Şu anda tarih yazdık. Bugün insanlar için bir kutlama günü. Bırakın ilk popüler zaferi kutlasınlar. Bugün ana vatanın kalbini dolduran sevinçle bu kadar çok ıstırap azaltılsın. Kolombiya, Latin Amerika ve Dünya için yeni bir tarih olacak. Seçimlerde kazanırsak vatanımızda derin sosyal ve ekonomik değişimler yapacağımıza söz verdik. Şimdi bugünden sonra ülkemiz tarihinde olmayan reformlar ile toplumun tüm katmanlarını etkileyecek birbirleri arasında uyumu sağlayacak değişimlere imza atacağız.

Gustavo Petro'nun vaatleri, Ücretsiz üniversite eğitim, emeklilik reformları ve verimsiz topraklardaki yüksek vergilere karşı eşitsizlikle mücadele kapsamında ufak çaplı ekonomik değişiklikler. Kolombiyalılar artan eşitsizlik, enflasyon ve şiddet içerikli silahlı eylem konusundaki yaygın hoşnutsuzluk sebebiyle beni seçti. Bu faktörler seçimlerde ilk turda fazla göz önünde bulundurulmadığı için seçimler ikinci tura kaldı. Sağ eğilimli eski başkan ülkenin başına geldiği günden beri eşitsizlik ve şiddet bitmek bilmeyen boyuta çevrildi. Gelecek olan, gerçek ve temel bir değişim dedi.

Halk tarafından büyük sevinç ve saygıyla karşılanan Gustavo Petro, büyük onur ve teşekkür aldı. Petro taraftarları, Sonunda Tanrıya şükür. Onun iyi bir başkan olacağını ve en az ayrıcalıklı olanlarımıza yardım edeceğini biliyorum. Bu daha iyiye doğru değişecek. Bugün kızım için oy kullanıyorum. İki hafta önce 15 yaşına girdi. Sadece bir hediye istedi 'Petro'ya öy vermemi' dedi.