Kolombiya Cumhurbaşkanı'ndan Mustafa Kemal Atatürk Hakkında Açıklamalar! Son Dakika Gelişmeleri!

Kolombiya Cumhurbaşkanı'ndan Mustafa Kemal Atatürk Hakkında Açıklamalar! Son Dakika Gelişmeleri!

Kolombiya Cumhurbaşkanı'nın Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuk olduğu programda Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'ye yaptıkları hakkında konuştu. Özellikler kadınlara verdiği oy kullanma hakkına değindi. Bütün ayrıntılarıyla gursesgazetesi.com'da...

Kolombiya Cumhurbaşkanı'nın Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuk olduğu programda Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'ye yaptıkları hakkında konuştu. Özellikler kadınlara verdiği oy kullanma hakkına değindi. Cumhurbaşkanı Duque Marquez, 'Atatürk Düşünce Mirası' programında ifade ettiği söylemlerle gündeme düştü. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarından itibaren gerçekleştirdikleri başarılar ve politikaların en değerli olanına vurgu yaptı. Türkiye'de kadınlar Dünya genelinde en erken oy kullanma hakkına sahip olma özelliğini taşıyor. Bu durumda kadınlara verilen değer ve önemin en büyük göstergesidir. Kadınlar insan erkekler insanoğlu mantığıyla yola çıkan Marquez, Atatürk'ten bana ilham veren birçok ders aldım. Kolombiya'da kadınlara verilen oy kullanma hakkı ilk kez 1958 yılında tanınmış. Bizim için şaşırtıcı olan kısım Atatürk'ün Türkiye'nin vizyonuna kattığı en büyük prestijlerinden birisi bizden 30 yıl önce bu hakkı Türk kadınlarına vermiş olmasıdır. Atatürk'ün Türkiye için ne anlam ifade ettiğini çok iyi bilen insanlardan birisiyim. Çünkü Türkiye'ye gelmeden önce ikili ilişkilerde Türk halkını anlayabilmem ve onlarla olan ortaklığımıza boyut kazandırabilmek adına kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk'ün biyografisini araştırdım ve okudum. Biyografisini incelemeye başladığımdan itibaren vizyonunun en uç noktasına inmeye çalıştım. Başarılı oldum diyemedim. Çünkü büyük vizyonun derinliğine inmek herkes tarafından başarıyla sonuçlanacak gelişme değil.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque Marquez Mustafa Kemal Atatürk hakkında açıklamalarında, Belli ki hayatı boyunca birçok başarıya imza attı. Belki de bunlardan en önemlisi Çanakkale zaferini getiren savunma anlayışıdır. İnsanlar hala askerlerine, 'Biz buraya savaşmaya değil, canımızı vermeye geldik' çağrısını hatırlatır. Vatandaşı eğitimle güçlendirdi. Biz de son 4 yıldır Atatürk'ün yolundan giderek toplumsal uçurumu kapatmanın ana kaynağı olarak eğitimden ilham alıyoruz. Atatürk büyük bir askeri komutandır. Kalıcı bir Cumhuriyetin kurulmasını emrettiğini biliyordu. Ayrıca birçok fakültede çok sayıda yetenekli kadının yer aldığını görmekten gurur duyuyorum. Bunların çoğu Atatürk'ün vizyonuna hizmet ediyor ifadelerini kullandı.