Kış bitti ama yaz gelmiyor! Yağışlar devam edecek! Yetkililerden art arda sel uyarısı geldi

Kış bitti ama yaz gelmiyor! Yağışlar devam edecek! Yetkililerden art arda sel uyarısı geldi

Son bir haftadır süren yağışlar özellikle İstanbul ve Ankara için yapılan uyarılar sürüyor! Yetkililer yağışların devam edeceğini açıkladı. İşte detaylar...

Son birkaç gündür özellikle Ankara ve İstanbul'da yağışların durmaması ile birlikte yetkililerden uyarı gelmişti. Dün ve bugün Ankara'dan sel görüntüleri gelmeye devam etti. Yetkililer yağışların devam edeceği üzerine açıklama yapmaya devam ederken, adeta yazın gelmeyeceği öğrenildi.

YETKİLİLERDEN UYARI GELDİ!

Bu sene toz taşınımı nedeniyle fırtınalı havalarda toz ve çamur yağışına maruz kalan şehirler, şimdi de şiddetli yağış ile mücadele edecek. Özellikle iç kesimlerde ve kuzey bölgelerde görülmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar ile birlikte yoğun yağışlardan kaynaklı olarak su baskınları ve sel konularında uyarılar yapılmaya devam etti.

ankara-sel.jpg

Özellikle son birkaç gündür Ankara şehrinde yoğun yağış sebebiyle gelen sel görüntülerinin ardından bu defa yurt geneli uyarı yapıldı. Yağışların bir süre devam edeceğinin açıklanmasının ardından haftasonu yurt genelinde yoğun yağışın devam edeceği bildirildi. Bu yağışlar ile birlikte selin yanı sıra rüzgara bağlı olarak da şiddetli fırtına olabileceği konusunda tüm vatandaşlara uyarı yapıldı. Yalnızca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri haricinde yurt genelinde şiddetli yağış ve şiddetli fırtına ihtimali olduğu vatandaşlara aktarıldı. Bu yağış ve fırtınalar ile birlikte de sıcaklıkların birkaç derece kadar düşeceği ve bu havanın yurt genelinde bir süre daha etkin olacağı öğrenildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi;

"Özellikle yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar olacak. Ancak cuma günü gece saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatısında yeni bir yağış ve serin havanın etkisi altına girmeyi bekliyoruz. Bu yeni havayla yurdun kuzey ve iç kesimlerine ek olarak pazartesi gününden itibaren Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyi hariç her yer yağış alacak. Yağışlar yine sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak bu hafta boyunca. Ancak bugün yeni hava, sıcaklıkta da bir miktar düşme yaratacak diye tahmin ediyoruz. Cumartesi günü yurdun batısı, pazar günü orta kesimler ve pazartesi günü de doğu kesimlerde sıcaklar hissedilir derecede azalacak. Ayrıca bu yağışlar, yağış anında, çevresinde şiddetli rüzgarlara ve fırtınaya sebep olabilir. Vatandaşlarımızın bu konularda dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda var."