Kırmızı Et Fiyatlarına İlişkin Kötü Haber Pazartesi İtibari ile 7 TL Daha Zam Gelecek! Güncel Et Fiyatları

Kırmızı Et Fiyatlarına İlişkin Kötü Haber Pazartesi İtibari ile 7 TL Daha Zam Gelecek! Güncel Et Fiyatları

Sene başında zamlanan sonrasında 1 Mayıs tarihi itibari ile bir zam daha alan kırmızı et fiyatlarına ilişkin bir kötü haber daha geldi. İşte kırmızı et fiyatlarına ilişkin zam haberinin ayrıntıları…

Ucuza et yemenin hayal olduğu şu günlerde vatandaşları üzecek bir kötü haber daha geldi. Ortaya atılan iddialara göre pazartesi gününden itibaren geçerli olacak şekilde kırmızı et ürünlerine zam yapılacağı bildirildi.

Ramazan Ayından Önce Bir Zam Gelmişti!

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerden sonra maliyetlerin artması, kırmızı et ürünlerinin satış fiyatlarına da zam yapılmasına sebep oldu. Ramazan ayı boyunca et ürünlerinde indirim yapılmasını bekleyen vatandaşlara, ramazandan 1 gün önce kötü haber verildi. Yapılan açıklamalar doğrultusunda, kırmızı ete 3 TL tutarında zam yapıldığı bildirilmişti.

Yeni Zam Pazartesi Günü Etiket Fiyatlarına Yansıyacak!

2021/04/01/turkiye-kasaplar-federasyonu-acikladi-ramazan-ayinda-kirmizi-et-ve-tavuga-zam-yapilacak-h270874-12992.jpg

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Çolakoğlu, kırmızı et fiyatlarına ilişkin yeni bir iddiada bulundu. Balkan Solakoğlu yapmış olduğu açıklamada mayıs ayı içerisinde beklenen zammın ramazan ayından önce geldiğini ve yeni zammın beklenenden çok daha erken bir tarihten market reyonlarına yansıyacağını belirtti.

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Çolakoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre kırmızı et fiyatlarına 9 Mayıs Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 7- 9 TL aralığında bir zammın yansıtılacağını bildirdi. Ayrıca Başkan Çolakoğlu temmuz ayına kadar kırmızı et fiyatlarına temmuz ayına kadar yüzde 25’lik bir zammın daha yansıyacağını iddia etti.

Et ve Süt Kurumu Güncel Kırmızı Et Fiyatları

Piyasada ki et fiyatlarına oran ile oldukça düşük fiyatlardan satış yapan Et ve Süt Kurumu, geçtiğimiz aylarda kırmızı et fiyatlarına “uzun kuyruklar oluşuyordu” açıklaması yaparak yüzde 30’luk bir zam yapmıştı. Yapılan son zamlardan sonra Et ve Süt Kurumu’nun kırmızı et ürünlerinin satış fiyatları şu şekilde güncellendi:

  • Sığır kıyma: 83 TL
  • Sığır kuşbaşı: 92 TL
  • Sığır rosto- biftek: 117,50 TL
  • Sığır kontrfile: 145 TL
  • Sığır pirzola: 152 TL
  • Sığır bonfile: 228 TL