Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Açılan Fakülteleri İktidara Geldiklerinde Kapatma Açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Açılan Fakülteleri İktidara Geldiklerinde Kapatma Açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu yeni açılan fakülteler hakkında ‘’torpil ve liyakatsizlik’’ usulüyle ‘’Bütün yeni açtıkları fakülteleri, programları iktidara geldiğimizde kapatacağız.’’ açıklamasında bulundu. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Var olanları yok etmek üzerine kurulu bu anlayış yerine eğitim alanında geleceğe dönük yeni önerilerin geliştirilmesini önceleyen bir bakış açısının hakim olmasını istiyoruz. Atamayla, torpille gelen, liyakatle gelmeyen, üniversitenin koşullarını taşımayan, haksız hukuksuz şekilde belli makamlara gelenlerin de görevlerine son vereceğiz. Eski yerlerinize tıpış tıpış gideceksiniz. Yerleşkeyle ilgili de bazı düzenlemeler yaptılar. Yerleşkeyi de eski hukuki statüsüne kavuşturmak bizim görevlerimizden birisi olacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları hakkında söylem de bulunan Mehmet Nabi İnci, ‘’Yeni eğitim ve araştırma alanlarının kurulmasını teşvik etmek yerine yok edilmesinin vaat edilmesi anlaşılamazdır. Var olanları yok etmek üzerine kurulu bu anlayış yerini eğitim alanında geleceği dönük yeni önerilerin geliştirilmesini önceleyen bir bakış açının hakim olmasını diliyoruz. 2021 yılında kuruluşu gerçekleşen Hukuk Fakültemiz ve yeni programlarımız için yapılan kapatma iması ise ülkemizin geleceği için oluşturulan eğitim birimlerini yok etme anlayışı taşımaktadır.’’ dedi.

İnci, ‘’Hukuk Fakültesinin kurulmasının kanunlara aykırı olduğu iddiasıyla açılan davada yürütmeyi durdurma talebi mahkeme tarafından reddedildiği gibi bu karara yapılan itiraz Danıştay tarafından kesin olarak reddedilmiştir. Dolayısıyla yeni kurulan fakültelerin hukuka aykırı olduğunu dair iddia tam anlamıyla temelsizdir. Yeni eğitim ve araştırma alanlarının kurulmasını teşvik etmek yerine yok edilmesinin vaat edilmesi anlaşılmazdır. Var olanları yok etmek üzerine kurulu bu anlayış yerini eğitim alanında geleceği dönük yeni önerilerin geliştirilmesinin önceleyen bir bakış açısının hakim olmasını diliyoruz.’’ ifadelerini kullanarak Mehmet Nabi İnci, Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.