Karşıyaka'ya üzücü haber! Tribün liderine silahlı saldırı düzenlendi, "Dobo Metin" hayatını kaybetti

Karşıyaka'ya üzücü haber! Tribün liderine silahlı saldırı düzenlendi, "Dobo Metin" hayatını kaybetti

İzmir Konak ilçesinde yaşanan olayda Karşıyaka'nın tribün liderinin de içinde bulunduğu otomobile saldırı düzenlendi. Saldırıda Dobo Metin lakaplı Metin Arslan hayatını kaybetti. Habere ilişkin satır başları haberin devamında...

Dün gece yarısı saat 23.15 sularında gerçekleşen olay Türk spor camiasına bomba gibi düştü. İzmir'in Konak ilçesinde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe Köprüsü yakınında gerçekleşen olayda Göztepe'den Konak'a hareket eden ve seyir halinde olan bir otomobile başka bir araçtaki kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uzun namlulu silahla saldırı gerçekleştirildi. Mehmet Ali Oğuz ve "Dobo Metin lakabı ile tanınan Karşıyaka Spor Kulübü tribün lideri Metin Arslan'ın içerisinde bulunduğu araca yapılan saldırının ardından Metin Arslan hayatını kaybetti.

Olayın hemen ardından çevredeki esnaf ve vatandaşlar durumu polis ekiplerine ve sağlık ekiplerine ihbar etti. İhbarın ardından olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri ilk incelemeleri ve müdahaleleri gerçekleştirdi. Müdahalelerin ardından yaralı olan Metin Arslan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Mehmet Ali Oğuz ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisine hemen başlanan Metin Arslan hayatını kaybetti, Mehmet Ali Oğuz ise hala yaşam mücadelesi veriyor.

Dobo Metin Öldü, Saldırı Yapan Araç Belirlendi

Karşıyaka Spor Kulübü tribün liderlerinden olan ve Dobo Metin adıyla tanınan Metin Arslan hayatını kaybetti. Aynı aracın içinde bulunan Mehmet Ali Oğuz ise yoğun bakımda ağır yaralı durumda. Saldırının ardından polis ekiplerinin incelemesi sonucunda, saldırıyı gerçekleştiren arabanın 61 yani Trabzon plakalı olduğu tespit edildi. Saldırgan ya da saldırganların bir an önce yakalanabilmesi için polis ekipleri büyük çaplı soruşturma başlattı.

Göztepe'li Taraftarlardan Olay Sonrasında Paylaşım

Dün gece saatlerinde yapılan silahlı saldırının ardından Türk spor camiası büyük ölçüde sarsıldı. Karşıyaka'nın en büyük rakibi olan Göztepe'den ise olayla ilgili açıklama ve paylaşımlar bekleniyordu. Karşıyaka tribün lideri Metin Arslan'ın hayatını kaybetmesi üzerine diğer pek çok kulüp de dahil olmak üzere başta Göztepe'li taraftarlar olaya ilişkin sert ifadeler içeren paylaşımlarda bulundu. Olayın ardından Göztepe ile ilgili taraftar paylaşımları yapan bir sosyal medya hesabının paylaşımı pek çok kişi tarafından beğeni ve yorum aldı, ayrıca çok kez paylaşıldı. Paylaşımda yer alan "Bir şehrin iki takımıyız. Bu saldırıyı kim, neden ve nasıl yaptı bu ilerleyen zamanlarda belli olacak. Ama belli olan bir şey var biz biriz. İzmir hep birlikteyken güzel." ifadeleri spor severlerin dikkatini çekti.