Karadeniz'e Yeni Havalimanı Açıldı! Rize-Artvin Havalimanı Hakkında Bütün Gelişmeler!

Karadeniz'e Yeni Havalimanı Açıldı! Rize-Artvin Havalimanı Hakkında Bütün Gelişmeler!

Doğu Karadeniz Bölgesinde yeni havalimanı daha açıldı. Ordu-Giresin havalimanından sonra iki şehrin ortak kullanacağı ikinci bir havalimanı açıldı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Doğu Karadeniz Bölgesinde yeni havalimanı daha açıldı. Ordu-Giresin havalimanından sonra iki şehrin ortak kullanacağı ikinci bir havalimanı açıldı. Rize-Artvin havalimanı direk uçuş olma özelliği taşımaktadır. Kapasite genişliği ve yüksek donanım özelliğine sahip havalimanı Karadeniz Bölgesinde yaşayanlar için büyük sevinçle karşılandı. Türkiye'de en büyük ulaşım problemlerinden biri haline gelen hava yolu eksikliği yıldan yıla şehirlerde kurulan uçuş pistleri ve havalimanlarıyla beraber bu eksiklik onarılmaya çalışılmaktadır. Havalimanı sayısında Dünya ve Avrupa'nın gerisinde kalmaktayız. Ülkemizde etkin 58 havalimanı sayısı bulunmaktadır. Bir çoğu büyükşehirler de yer alıyor. İstabul, Muğla ve İzmir'de üçer havalimanı bulunmaktadır. Bu havalimanları sivil ve askeri amaçla kullanılıyor. Yıllar içerisinde Türkiye'nin bütün şehirlerinde temel eksik olan yolcu seyahatinde havalimanlarının faaliyete geçmesiyle otobüs tercihi oranı azalış göstermektedir. Özellikle Türkiye'nin Doğu Bölgesinde hissedilen bu eksikik sebebiyle vatandaşların mecbur kara yolunu tercih etmesine sebebiyet vermektedir. Doğu Bölgesinin coğrafi zorluğu bu eksikliğin temel sorunudur. Diğer sorun ise nüfus azlığı ve oluşabilecek yolcu sayısındaki azlık havalimanı eksikliğinin temel sebepleridir.

Rize-Artvin Havalimanı Hakkında

Rize-Artvin Havalimanı, 3 kilometre uzunluğunda pist, 32 bin metrekare terminal binası, 448 araç kapasiteli otopark, 3 adet taksi yolu ve 3 adet apron ile hizmet vermektedir. Deniz dolgusuyla inşa edilen Türkiye'de ikinci, Dünya'da beşinci havalimanıdır. Havalimanı inşası, 5 yıllık süreç içinde toplam maliyeti 4.4 milyar lira yatırımla tamamlandı. 3 milyon metrekare alanı kapsamaktadır. Türkiye'de son 6 ay içerisinde üçüncü havalimanı faaliyete geçti. Rize-Artvin havalimanı Türkiye'nin 57'nci sivil ve uluslararası havalimanı olma özelliği taşımaktadır.

Karaismailoğlu'nun şahsi sosyal medya hesabından paylaşılan gönderi ile, Türkiye'de 20 yıllık süreç içerisinde faaliyette bulunan 57 havalimanının 32'si AK Parti hükümeti zamanında yapıldığı ifade edildi. Karaismailoğlu paylaşımlarında anlaşıldığı üzere hazırlık aşamasında bulunan diğer projeler hakkında da bilgi verildi. Şuan da yapım aşamasında bitmek üzere olan projelerin de açılış tarihi yayınlandı.