Kadro hakkı bekleyen yüzbinlerce kişiye, Bakan Bilgin'den önemli mesaj! Kamu kurumları ile görüşüyoruz!

Kadro hakkı bekleyen yüzbinlerce kişiye, Bakan Bilgin'den önemli mesaj! Kamu kurumları ile görüşüyoruz!

Taşeron işçilere kadro hakkının verilmesi adına geri sayım devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den umutlandıran bir açıklama daha geldi. İşte ayrıntılar…

Sene başından bu yana birçok farklı konu başlığı altında çalışmalar yürüterek yeni yıl öncesi vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, önce 3 bin 600 ek gösterge problemini çözüme kavuşturdu. Binlerce memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren ve hiyerarşiyi ortadan kaldırmak adına yapılan 3 bin 600 gösterge çalışmalarının haziran ayının sonu itibari ile resmen yasalaşmasından sonra senelerdir beklenen EYT problemini masaya yatıran bakanlık, yeni gelişmeler ile basında yer aldı.

Seneler önce getirilmiş olan sigorta kanunu kapsamında yaş faktörü sebebi ile emeklilik hakkı elde edemeyen ve bu sebep ile de mağduriyetleri büyük olan vatandaşlar, bu sene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen EYT düzenleme açıklamaları ile rahat bir nefes aldı. Aralık ayında Meclis’e sunulacağı tahmin edilen EYT çalışmaları devam ederken ülke sınırları içerisinde çakışan binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme çalışması daha gündeme geldi.

Geçtiğimiz senelerde 1 milyon işçiye verilen kadro hakkından yararlanamayan 90 bin işçi için kadro hakkı çalışmaları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den sözleşmeli personelleri ilgilendiren bir açıklama geldi. Bakan Bilgin’in açıklaması, yeni döneme ilişkin umutları yeşertti.

BAKAN BİLGİN’NDEN SÖZLEŞMELİ PERSONEL AÇIKLAMASI!

kadro-hakki-bekleyen-yuzbinlerce-kisiye-bakan-bilginden-onemli-mesaj-kamu-kurumlari-ile-gor.png

Geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalara imza atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personellerin yüzlerini güldüren ifadeler kullandı. Kamuda kadro hakkı bekleyen yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelin olduğunu belirten Bakan Bilgin, kamu kurumlarının taleplerini dinlediklerini ve görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

2023 YILINA İŞARET EDİLDİ!

Kadrolu personel ile sözleşmeli personeller arasında görev tanımı açısından hiçbir fark olmamasına rağmen sahip olunan haklara ilişkin sayısız fark tespit edilmiştir. Bu problemleri yeni dönemde “tek tip kadro” başlığı altında yapılacak olan düzenlemeler ile çözüme kavuşturmayı planladıklarını belirten Bakan Bilgin, 2023 yılına işaret etti.