Kabine'de Asgari ücrete yapılacak zam konuşuluyor! Asgari ücret ne kadar oldu?

Kabine'de Asgari ücrete yapılacak zam konuşuluyor! Asgari ücret ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgini, ülke genelinde asgari ücretli çalışan resmi 8 milyon vatandaşı ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Ülke genelini ilgilendiren Asgari ücret açıklamaları sonrası yakında yeni ücret belli olacak. İşte detaylar

SGK Primin'de Devlet Etkisi!

para.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgini, ülke genelinde asgari ücretli çalışan resmi 8 milyon vatandaşı ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Ülke genelini ilgilendiren Asgari ücret açıklamaları sonrası yakında yeni ücret belli olacak. Asgari ücrete en az %15-25 civarında zam yapılması bekleniliyor. Devlet tarafından karşılanacak olan Sosyal Güvenlik Primi olarak belirlenen 750 TL'ye yakın tutarında yeni Asgari ücretin üstüne eklenerek toplamda 5500 TL'ye yakın yeni Asgari ücret rakamı Temmuz ayından sonra yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Ülke Geneli Çalışanların %40'a Yakını Asgari Ücretli!

Hükümet kanadınca ve kabinede bakanlar tarafından konuşulan yeni Asgari ücret modeli, formülü veya ara zam seçeneğinin nasıl ve ne şekilde olacağı hakkında geçen haftadan itibaren çalışmaları başlatılan ama net bir karar alınamadığı için yürürlüğe konulamayan yeni model beklentisi 84 milyon tarafından merak edilmektedir. Temmuz ayının ilk haftasında Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından kısa süre sonra ülke geneli tüm çalışan sınıfları ilgilendiren mevcut maaşlarda artış zammı belli olacaktır.

Türkiye genelinde 84 milyon vatandaşı ilgilendiren ekonomik problemler karşısında ve enflasyon sebebiyle mevcut maaşların eriyip gitmesi tüm herkesi olumsuz doğrultuda etkilemektedir. Şuan ki emekli, asgari ücret, memur ve diğer emekçi çalışanların ücretlerinde belirli miktarda iyileştirme yapılması istekleri günden güne artış göstermektedir. Sadece bu konular değil aynı zamanda 3600 Ek göstergesi, kadrolu çalışma statüsü ve Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarını bir an önce çözmeye yönelik çalışmaların olduğu kısa süre içerisinde de yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

4 Temmuz günü açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon oranıyla beraber 6 aylık verilerin toplanıp ortaya çıkan sayısal rakamlar mevcut maaşlardaki zam oranlarını belirleyecek en temel faktörlerden birisi olacak. Ülkede şimdilik acilen çözülmesi gerekilen sorun ekonomik problem olarak gözükmektedir. Özellikle 2021 Aralık ayından itibaren ortaya çıkan tabloda enflasyon oranlarının her ay üstüne koyarak yüksek verilerde çıkması emekçilerin ay sonunu zar zor çıkarmasına sebep olmaktadır.