Kabine Toplantısından açık cezaevi izinleri kararı çıktı! Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı?

Kabine Toplantısından açık cezaevi izinleri kararı çıktı! Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı?

Bugün yapılacak olan Kabine Toplantısında görüşülecek olan konulardan biri de açık cezaevi izinleri oldu. Peki açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Karar ne oldu? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Uzun süredir beklenen kabine toplantısı bugündü. Görüşülecek konuların arasından belki de en çok ilgi çeken açık cezaevi izinleri oldu. Pandemi nedeniyle izin sayesinde dışarı çıkan kişilerin ger cezaevine dönmeleri gündemdeydi. Konu ile ilgili kararın çıkması beklenirken, pek çok vatandaş internette kabine toplantısı ile ilgili araştırmalar yaptı. Peki toplantıda hangi kararlar alındı? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? İşte detaylar...

Kabine Toplantısında Hangi Konular Görüşüldü?

Bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısında hangi konuların görüşüldüğü oldukça merak konusu oldu. En çok merak edilenler arasında açık cezaevi izinleri bulunurken, dış politika ile ilgili konular da toplantının gündemindeydi. Peki toplantıda hangi konular masaya yatırıldı?

Toplantıda özellikle dış politika ile ilgili olan konular gündemdeydi. Son dönemde en çok konuşulan konulardan biri olan İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu toplantıda konuşulan konuların başında geldi. Hem Türkiye hem de dünyanın gözü bu toplantıdan sonra yapılacak olan açıklamalardaydı. Bunun yanı sıra bir süre önce başlayan Ukrayna ve Rusya savaşı da toplantının bir diğer konusuydu.

Dış politikanın yanı sıra Türkiye gündeminde olan konuların da görüşüleceği öğrenildi. Özellikle terör ile mücadele ve açık cezaevi izinleri toplantının gündemini oluşturdu. Açık cezaevinde izinde olan vatandaşların, pandeminin bitmesi ile birlikte geri cezaevine dönüp dönmeyecekleri merak konusu oldu. Cezaevi izninde olan vatandaşlar ve yakınları bugün yapılan Kabine Toplantısından çıkacak sonucu ve gelecek olan açıklamayı büyük bir ilgi ile takip etmeye başladı. Peki kabine toplantısından hangi karar açıktı? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı Mı?

Pandemi nedeni ile izinler verilmesi sonucunda açık cezaevinde bulunan kişiler şartlı tahliye edildi. Pandeminin bitmesi ile birlikte açık cezaevinde bulunan kişilerin geri dönecekleri biliniyordu. Daha önce izinlerin bitme süresine yakın bir zaman kala izinlerin uzatıldığına dair karar çıktı. Son uzatılma tarihinden sonra 31 Mayıs'ta izinlerin sona ereceği ve tekrardan uzatılmayacağı bilinenler arasındaydı. Tüm gözler bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı ve yapılacak olan açıklamadaydı. Peki açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinlerinin uzatılıp uzatılmayacağı bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı kapsamında değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantı sonrasında yaptığı açıklama ise vatandaşları sevindirdi. 31 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek olan açık cezaevi izinleri 31 Temmuz 2023 tarihine uzatıldı.