Kabine toplantısı sona erdi! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan toplantı sonrası çarpıcı açıklamalar...

Kabine toplantısı sona erdi! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan toplantı sonrası çarpıcı açıklamalar...

Bugün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalar şu şekildeydi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleşen kabine toplantısının hemen ardından vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar arasında asgari ücret zammı, kurban bayramı tatili, öğrenciler yaz okulu kursları ve öğretmen atamaları gibi önemli konular da bulunmaktaydı. İşte kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli açıklamalar...

ADANA VE KARADENİZDE DOĞALGAZ REZERVİ

Karadeniz'deki rezerv miktarının büyük bir moral kaynağı olduğunu açıklayan Erdoğan bunun yanı sıra Adana'da da petrol arama çalışmalarının başladığını duyurdu;

"Karadeniz gazı ülkemiz için bir umut ve moral kaynağı olmuştur. 4 sondaj ve 2 sismik arama gemisiyle arama faaliyetlerimizi kesintisiz aramaya kararlıyız. Yerin altında ne varsa azlığına, çokluğuna bakmayan milletimizin emrine vermeyi hedefliyoruz."

"Son dönemde Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız 2 kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Küresel maden üretiminin düştüğü salgın döneminde yıllık 6 milyar dolarlık maden ihracatıyla krizden pozitif yönden ayrışan ülkeler arasında yer aldık. Madenlerimizin katma değerli ürünler olarak ihracı konusuna odaklandık."

CUMHURBAŞKANI ÖDENEĞİ MADDESİNİN ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUM!

Ek bütçe hakkında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek Cumhurbaşkanı ek bütçe ödeneği ile ilgi maddenin çıkarılmasını istediğini açıkladı;

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaştan biri olan emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanlığı ödeneğine endekslidir. Maaşımızla ilgili tasarrufta bulunmamız mümkün olmuyordur. Muhalefet işi öylesine zıvanasından çıkardı ki, bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün değil. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum."

"Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bu sebeple hiç kimsenin mağdur olmaması sebebiyle milletvekilli maaşlarının başka formüle göre düzenlenmesi yerinde olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaş Cumhurbaşkanının önünde olacağı için tekrar gündeme getirip de kamuoyunu bu konuda meşgul etmesin."

YAŞLI VE EMEKLİ AYLIĞI

Erdoğan yaşlı ve emekli aylıklarının ödenmesi konusunda da şu açıklamalarda bulundu;

"Yaşlı ve engelli bakım projelerini milli programa dönüştüreceğiz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakımlarına kadar tüm zaruri ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir."

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Uzun süredir beklenen atamalar hakkında da görüşülen kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu;

"Öğretmen adaylarımız için de müjdemiz var. Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır. Ülkemizdeki mevcut 1,2 milyon öğretmenin üçte ikisi bizim dönemlerimizde atanmış olacaktır."