Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Toplantıda hangi konular görüşülecek?

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Toplantıda hangi konular görüşülecek?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmasının ardından bugünkü kabine toplantısı büyük bir ilgi ve merak ile beklenmeye başladı. Peki kabine toplantısının gündeminde hangi konular var? Kabine toplantısı ne zaman? İşte detaylar...

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Kızılcahamam kampında yaptığı konuşma ile kabine toplantısını işaret etti. Kabine toplantısından görüşülecek olan konulardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları ilgilendiren önemli konuların toplantıda yer alacağından söz etti. Erdoğan'ın özellikle 3600 ek gösterge ile birlikte memur ve emeklilere müjdeli haberler vereceğinden bahsetmesi, bugünkü yapılacak olan toplantıyı daha da önemli kıldı. Dün yapılan bu açıklama ile birlikte pek çok vatandaş kabine toplantısının ne zaman yapılacağına dair internette araştırma yapmaya başladı. Peki kabine toplantısı ne zaman?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN? SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama ile birlikte kabine toplantısının bugün yani 6 Haziran 2022 tarihinde olduğu öğrenildi. Bugün yapılacak olan toplantının ise net bir saati verilmese de 14.00 ile 17.00 saatleri arasında başlayacağı tahmin edilenler arasındaydı.

Peki bugün yapılacak olan Kabine toplantısında hangi konular görüşülecek?

KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmada, memur ve emeklilere 3600 ek gösterge ile müjdeli bir haber geleceği öğrenilmişti. Bu açıklama şu şekildeydi;

"Çalışan ve emekli memurlarımız ile ilgili 3600 ek gösterge ile bilinen çalışmayı tamamladık ve meclis aşamasına getirdik. Yarınki kabine toplantısı ardından yapacağımız millete sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. Sadece 4 meslek grubunu değil, 5 milyonu aşkın memurumuzun, emeklilerimizin tamamını ilgilendiren bir formülle bu sorunu çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum"

Bu açıklamanın yanı sıra bundan kısa bir zaman önce 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konu ile ilgili açıklama yaparak, vatandaşlara daha detaylı bilgi verdi. Bilgin'in yaptığı açıklama şu şekildeydi;

"3600 çalışmalarını bitirdik. Son değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu ayın sonunda bütün detaylarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Emeklilerin durumu, kamu çalışanlarının ücret durumu gibi konularda da çalışmalarımız var. Temmuz gibi enflasyondaki gidişat da değerlendirilerek kamuoyuyla paylaşılacak."

Bu açıklamalar ile birlikte bugün görüşülecek olan 3600 ek gösterge vatandaşlar tarafından oldukça büyük bir ilgi ile takip edilmeye başlandı. Toplantının hemen ardından tüm detaylar gursesgazetesi.com'da.