Kabine toplantısı ne zaman, hangi konular görüşülecek?

Kabine toplantısı ne zaman, hangi konular görüşülecek?

Uzun süredir merak edilen konuların görüşüleceği kabine toplantısının ne zaman yapılacağı ve hangi konuların ele alınacağı merak edildi. İşte detaylar...

Bugün gerçekleşmesi planlanan kabine toplantısı için tüm detaylar vatandaşlar tarafından oldukça merak edildi. Özellikle kabine toplantısında ele alınacak olan konuların neler olacağı ve kimleri etkileyeceği merak edilen bir diğer konular arasında yer aldı. Peki kabine toplantısında hangi konular görüşülecek? Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? İşte detaylar....

Kabine Toplantısında Hangi Konular Görüşülecek?

Uzun bir süredir gündemde olan asgari ücret zammının konuşulacağı bilinirken, bunun yanı sıra memur ve emekli maaşlarına da yapılması planlanan zam hakkında görüşülmesi bekleniyor. Bu görüşmenin ardından siyasiler tarafından sık sık gündeme gelen ve sosyal medyada da karara ilişkin merak edilenler artarken, sonuca ulaşılarak gelecek olan bu zamların kesinleşmesi bekleniyor.

Maaş zamlarının yanı sıra uzun süredir gündeme gelen NATO meselesinin de görüşüleceği bilinirken, bayram tatilinin de gündeme geleceği öğrenildi. Kurban Bayramı yaklaşırken çalışan kişilerin ne kadar süre ile tatil yapabilecekleri ve hangi günlerin tatile dahil olacağı merak konusu olmuştu. Özellikle Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olabileceği söylentisi nedeniyle gündeme gelen konunun detayları da merak konusuydu.

9 Temmuz ile 12 Temmuz tarihlerindeki Kurban Bayramı'nın ilk gününün Cumartesi gününe denk gelmesi ve son gününün ise Salı gününe denk gelmesi nedeniyle tatil günlerinin hangi günleri kapsayacağı oldukça merak edildi. Arefe günü olan Cuma gününün tatil olması beklenirken, Salı günü biten bayramın hafta sonu tatili ile birleşip birleşmeyeceği merak edildi. Bugünkü kabine toplantısı sonucunda ise 8 Temmuzdan 17 Temmuz gününe kadar tatil olup olmayacağı yönünde kararın çıkması bekleniyor. Peki kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bugün yapılacağı planlanan ve bayram tatili, memur, emekli ve asgari maaşlara zam, NATO gibi konuların görüşülmesi beklenen kabine toplantısının saat kaçta yapılacağı da merak konusuydu. Toplantıdan hangi kararların çıkacağı merak konusu olduğu gibi bu konular dışında tüm açıklamalar da merak konusu oldu. Daha önce genellikle 17.00'dan sonra yapılan kabine toplantısının ise bu defa da akşam saatlerinde yapılacağı öğrenildi. Detaylar ise toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile öğrenilecek.