Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Alımı Duyurusu Yayımlandı! Şartlar Belli Oldu!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Alımı Duyurusu Yayımlandı! Şartlar Belli Oldu!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi personel alımı detayları belli oldu. Bu şartları sağlayan adaylar yüksek maaşla işe başlayacaklar! İşte detaylar…

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılması hedefleniyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru kapsamında farklı uzmanlıklarda kadın/erkek 18 bilişim personeli istihdam edilmesi hedefleniyor. Adayların ilgili pozisyonlar için gerekli genel ve özel nitelikleri taşımaları halinde ilana başvuru yapmaları mümkündür.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Alımı Şartları

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından 18 bilişim personeli alınmasına ilişkin detaylar belli oldu. Jandarma Genel Komutanlığına 9 sözleşmeli bilişim personeli temin edilecektir. Yazılım geliştirme uzmanı, elektronik haberleşme ve güvenlik uzmanı kadrolarında istihdam gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. İlgili kadro için başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar ise şöyledir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 657 sayılı Kanın ilgili maddesinde belirlenen genel ve özel şartları taşımak,
  • Başvuru tarihi son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • TCK ilgili maddesinde sayılan süreler geçmiş olsa da ilgili suçlardan hüküm giymemiş olmak,
  • Kamu haklarından kısıtlı olmamak,
  • TSK, J.GN.K.lığı, S.G.K.lığı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, istifa veya sağlık nedenleri ile çıkarılmamış olmak,
  • Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak,
  • Hakkında yapılacak güvenlik soruşturması olumlu olmak,
  • İlgili pozisyon için gerekli özel nitelikleri taşımak vb.

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre adayların ilgili kadrolar için başvurularını 28 Nisan – 15 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. Başvuru tarihleri içinde alım yapılacak kadrolar için belirlenen şartları sağlayanların başvuruları kabul edilecektir.

Başvuru Yeri ve Şekli

Adayların başvurularını yapabilmeleri için en geç 15 Mayıs 202 tarihine kadar işlem yapması gerekmektedir. İnternet üzerinden kabul edilecek başvurular için adayların detayları ‘’jandarma.gov.tr’’ adresi üzerinden öğrenmeleri mümkündür. ‘’kamuilan.sbb.gov.tr’’ adresinden yayımlanacak Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Başvuru İlan Metni kapsamında yer alan şartlara göre başvuruların tamamlanması gerekmektedir.