Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Personel Alımı İlanı! 912 Subay ve Astsubay Alımı Yapılacak!

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Personel Alımı İlanı! 912 Subay ve Astsubay Alımı Yapılacak!

Eksik kadrolarını belirleyen Jandarma Genel Komutanlığı, 2022 personel alımı ilanını yayınladı. İki farklı il için personel istihdamı yapılacağını belirten JGK, ilgili ayrıntıları paylaştı. İşte JGK personel alımı ilanını içeren haberin devamı…

Eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara ve Bursa illeri için personel alımı yapılacağını belirtti. JGK, ilgili alımlara ilişkin ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Personel Alımı İlanı

Ülkemizin önemli kamu kurumlarından birisi olan Jandarma Genel Komutanlığı, yıl ortasında eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıktı. Toplamda 912 yeni personelin alınacağını belirten komutanlık, ilgili alımların yapılacağı kadroları şu şekilde belirledi:

  • Bursa Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu: 712 astsubay
  • Ankara Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı: 200 subay

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Personel Alımı İlanı Başvuru Şartları

jgk.jpg

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2022 personel alımı ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuru kriterleri belli oldu. Buna göre JGK ilgili alım ilanları aracılığı ile istihdam edilmek isteyen adayların sağlamaları gereken başvuru şartlarını şu şekilde belirledi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak
  • Görev tanımına engel olabilecek devamlı bir sağlık sorununa sahip olmamak
  • Yapılacak olan arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak
  • Başvuru tarihi kapsamında herhangi bir siyasi partiye üyeliği bulunmamak
  • 21 yaşını tamamlamış olmak
  • Bekar olmak

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Personel Alımı İlanı Başvuru Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı’nın Ankara ve Bursa illeri için yayınlamış olduğu subay ve astsubay alımı ilanlarından birine başvuruda bulunmak isteyen adaylar için ilan başvuru süreci başladı. Bugün itibari ile başlayan ve 24 Temmuz tarihine kadar sürecek olan başvurular, online olarak yapılacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’nin resmi internet sitesi aracılığı ile kabul edilecek olan aday başvuruları, kısa süre içerisinde değerlendirilecek. JGK, ilgili ilanları için e-posta veya posta ile gönderilen aday başvurularını dikkate almayacak. Ayrıca şahsen iletilmek istenen başvurulara da fırsat tanınmayacak.